HK Land van Heusden en Altena

17 januari 2018

HK Land van Heusden en Altena 17 januari 2018


Actie Kerkbalans 2018

heusden/herpt • In heel het land luiden aanstaande zaterdag 20 januari om 13:00 uur de kerkklokken. Ook in Heusden en Herpt zullen die te horen zijn. Daarmee wordt het startsein gegeven voor de Actie Kerkbalans 2018 met als thema 'Trots op je kerk'. Actie Kerkbalans is de jaarlijks terugkerende fondsenwerving voor de kerken, een actie waaraan naast de protestantse gemeente Heusden ook de plaatselijke evangelisch-lutherse gemeente en de parochie wonderbare moeder (parochie van Heusden, Herpt, Hedikhuizen, Drunen en Elshout) meedoen.

De drie kerkbesturen zien de gemeenten en parochie en de daarbij horende kerkgebouwen als belangrijke elementen in de sociaal en maatschappelijke cohesie.

Elk jaar opnieuw wordt met de Actie Kerkbalans een financiële basis gelegd, waarbij alle gemeenteleden en parochianen worden opgeroepen weer eens na te denken wat hen de kerk waard is en als antwoord daarop weer een mooie toezegging te doen voor 2018.

q www.hervormdegemeenteheusden.nl
q www.wonderbaremoeder.nl
q www.luthersbrabant.nl

Eerste 250 zonnepanelen

Op het dak van sporthal De Kubus in Oudheusden zijn kortgeleden 250 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen zijn van 22 verschillende personen. Wethouder Mart van der Poel stelde de zonnepaneleninstallatie officieel in gebruik en prees het initiatief. Frie van Hulten van Energiek Heusden blikte kort terug op de anderhalf jaar voorbereiding van 'Zon op Heusden' en vertelde dat het project aanvankelijk moeizaam op gang kwam, maar nu een succes blijkt te zijn.

VVD Altena kiest lijsttrekker

Tijdens de algemene ledenvergadering van VVD Altena donderdagavond in Dussen is Inge Schuller door het partijbestuur gepresenteerd als beoogd lijsttrekker voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Schuller is 43 jaar en woont in de vesting van Woudrichem. Ze is momenteel Statenlid voor de VVD in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Schuller heeft een breed netwerk in de kernen van Altena, aldus de VVD.

Psalmpjes voor het goede doel

Iets op touw zetten voor een goed doel. Bij Andelnaar Henk van Noorloos loopt het als een rode draad door zijn creatieve leven. Psalmpje.nl is zijn allernieuwste project. "Een grafische tekening bij een bijbeltekst uit het boek Psalmen en dat bevestigd op een plankje van dun triplex", vertelt Van Noorloos.
"De netto-opbrengst komt ten goede aan de bekostiging van beamers in het kerkgebouw van de gereformeerde kerk in Andel."

Regio domineert sportverkiezingen

De 24e editie van de Powerhouse Sport Awards werd gedomineerd door het Land van Heusden en Altena. Zes van de zeven winnaars komen uit de gemeente Werkendam, Woudrichem of Aalburg. De prijs voor Sportman van het Jaar was vrijdag voor karateka Rick Sonnema, die daarmee zijn titel prolongeerde. In zijn categorie rekende de vechtsporter uit Wijk en Aalburg af met regio-genoot Thijs van Rookhuizen. Marianne Vos werd Sportvrouw van het Jaar.

Foto: Lya Cattel

• Veel middelbare scholen houden deze weken weer een open dag. Het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg opende zaterdag de deuren voor bezoekers en de dag kon rekenen op veel belangstelling.

woensdag 17 januari 2018 jaargang 20 NO. 3

Land van Heusden en Altena

Eerste panelen 'Zon op Heusden' in gebruik

oudheusden • Op het dak van sporthal De Kubus in Oudheusden zijn kortgeleden 250 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen zijn van 22 verschillende personen. Wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden stelde donderdag de zonnepaneleninstallatie officieel in gebruik en prees het initiatief.

Voorzitter Frie van Hulten van Energiek Heusden blikte kort terug op de anderhalf jaar voorbereiding van 'Zon op Heusden' en vertelde dat het project aanvankelijk moeizaam op gang kwam, maar nu een succes blijkt te zijn.

Speciaal voor uitvoering van de zogenaamde 'Postcoderoosactie' is de coöperatie 'Zon op Heusden' opgericht. Mensen, zowel eigenaren van woningen als huurders, die geen geschikt dak voor het plaatsen van zonnepanelen hebben, kunnen van Zon op Heusden gebruik maken. Die gaat namelijk duizend zonnepanelen op enkele daarvoor geschikte daken in de gemeente Heusden leggen. Nu de kop er af is met 250 zonnepanelen op De Kubus, gaat Zon op Heusden door met het leggen van 450 á 500 zonnepanelen voor geïnteresseerden in een nieuw postcoderoosgebied, op het dak van de Caleidoscoop in de wijk Vliedberg in Vlijmen.
Voor deelname aan Zon op Heusden sluiten geïnteresseerden een overeenkomst met de coöperatie. Secretaris Rinus Zebregts van Energiek Heusden: "We hadden veel voorbeelden vanuit 'Zon op Nederland', maar we wilden zelf ook precies weten waar we mee bezig zijn en een goed project neerzetten, waarop de deelnemers minimaal vijftien jaar feilloos kunnen vertrouwen."

Alle kleinverbruikers van stroom binnen een geselecteerd gebied, de zogenaamde postcoderoos, komen in aanmerking om mee te doen. Ze kiezen het aantal panelen, minimaal vijf, voor een bepaald bedrag en de coöperatie plaatst deze zonnepanelen op het geselecteerde dak binnen het postcoderoosgebied. Deelnemers krijgen korting op de energiebelasting die ze betalen op thuis verbruikte stroom. De inleg per certificaat/ paneel is 210 euro en de verwachte opbrengst per paneel per jaar bedraagt 30 euro.

Voor meer informatie en/ of aanmelden: zonopheusden@energiekheusden.nl.

Uitspraak sluiting Marco eind januari

werkendam • De voorzieningenrechter doet eind januari uitspraak over het bezwaar dat de eigenaar van Cafetaria Marco heeft aangetekend tegen de sluiting van de cafetaria en de woning. De zitting was vrijdag bij de rechtbank in Breda en is rustig verlopen. De voorzieningenrechter maakt een tussentijdse inschatting van het bezwaar van Cafetaria Marco, waardoor de zaak vooralsnog open kan blijven. Burgemeester Yves de Boer van de gemeente Werkendam heeft, zoals reeds eerder door hem aangegeven, besloten de uitspraak van de voorzieningenrechter af te wachten. Dit doet hij vanuit zorgvuldigheidsoverwegingen.

Eerder had De Boer besloten dat Cafetaria Marco vanaf 21 december voor drie maanden de deuren moest sluiten. Dat besluit werd genomen naar aanleiding van de inval die in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 november plaats vond. Bij deze politie-inval zijn onder andere harddrugs aangetroffen.

Scheldpartij voor agenten

wijk en aalburg • Politieagenten en verkeersregelaars kregen donderdagavond diverse verwensingen naar hun hoofd geslingerd, toen ze op de Heusdense brug waren om een ongeval af te handelen. Ze werden 'diverse keren echt onbeschoft uitgescholden' door automobilisten die om moesten rijden en geen begrip voor de afsluiting hadden, zo laat de wijkagent weten. "Het was echt niet om autootje te pesten. De hulp aan de slachtoffers en het onderzoek gingen voor."
Bij een botsing tussen twee auto's op de N267 raakten donderdag aan het begin van de avond meerdere personen gewond. Twee andere voertuigen liepen lichte beschadigingen op.

Schade aan woning na brandje

veen • Een brandende papiercontainer zorgde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Nieuwstraat in Veen voor overlast. Volgens de wijkagenten van de gemeente Aalburg werd het brandje even na half twee geconstateerd. "Bewoners hebben schade aan hun woning", liet de politie via twitter weten. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Foto: Lya Cattel

Joan Hanegraaf van Oerlemans Plastics werd Ondernemer van het Jaar en heeft zijn prijzengeld over drie goede doelen verdeeld: Voedselbank Altena, Dierenambulance Altena en Duchenne Heroes.

Verkeerslichten bij fietsoversteek Tol blijven

werkendam • Rijkswaterstaat heeft in goed overleg met de gemeente Werkendam besloten dat de verkeerslichten bij de fietsoversteek naar de Tol in Werkendam behouden blijven.

Een veelbesproken onderwerp na de publicatie van het ontwerptracébesluit van de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder in mei 2016, was de fietsoversteek bij aansluiting De Tol in Werkendam. Directie en ouders van leerlingen van het Altena College in Sleeuwijk en de Fietsersbond waren bezorgd over het verdwijnen van de verkeerslichten. Daarom is er gekeken welke aanpassingen nog mogelijk waren voor de publicatie van het definitieve tracébesluit. In overleg met de gemeente Werkendam, die het beheer en onderhoud van de verkeerslichten op zich gaat nemen, is besloten dat de verkeerslichten behouden blijven in de ontwerptekeningen van het tracébesluit.

De huidige verkeerslichten bij de fietsoversteek ter hoogte van de toe- en afrit van de A27 bij Werkendam zouden volgens het ontwerptracébesluit verdwijnen, omdat de aansluiting en het kruispunt verplaatst worden en de fietsoversteek solitair komt te liggen. Bij het verkeersaanbod dat er dan nog is, zouden verkeerslichten niet nodig zijn. Met de aanpassing is nu geluisterd naar het veiligheidsgevoel van de weggebruikers, onder wie scholieren van het Altena College.

"Deze verkeerslichten zijn enorm belangrijk voor de grote hoeveelheid fietsers die hier dagelijks passeren", zegt wethouder Matthijs van Oosten. "Ik ben daarom erg blij dat Rijkswaterstaat de oproep om de verkeerslichten ook na de reconstructie te behouden, heeft overgenomen." Ook Gijsbert van der Beek, directeur van het Altena College, is tevreden. "Alle jongeren die vanuit Nieuwendijk, Hank, Dussen en een deel van Almkerk en Werkendam naar onze school fietsen, passeren dit punt. Met het verleggen van de toe- en afritten richting het noorden, komt de noodzaak voor een verkeerslicht voor het autoverkeer inderdaad te vervallen, maar niet voor de fietsers. Het is wel een 80 kilometerweg, die ook nog eens veel bochten heeft. Een onoverzichtelijk en gevaarlijk punt dus voor fietsers om over te steken."

Inge Schuller lijsttrekker VVD Altena

regio • Tijdens de algemene ledenvergadering van VVD Altena donderdagavond in Dussen is Inge Schuller door het partijbestuur gepresenteerd als beoogd lijsttrekker voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

Schuller is 43 jaar en woont in de vesting van Woudrichem. Ze is momenteel Statenlid voor de VVD in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Schuller heeft een breed netwerk in de kernen van Altena, aldus de VVD in een persbericht. Het bestuur van de VVD ziet in haar de ideale kandidaat om de VVD als lijsttrekker te vertegenwoordigen.

"Haar bestuurlijke ervaring, liberale overtuiging en persoonlijke uitstraling zijn voor die keuze doorslaggevend geweest."

Schuller zelf is enthousiast over de uitdaging die haar door de VVD Altena geboden wordt en gaat met volle overtuiging de verkiezingscampagne in.

VVD Altena is op 14 september 2016 met unanieme stemmen van de leden opgericht. De drie afdelingen van de VVD in de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben voorafgaand aan de oprichtingsvergadering de eigen afdeling opgeheven.

Tijdens de ledenvergadering, die VVD Altena in juni 2018 hoopt te houden, wordt de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld.

Verrassende vondsten bij inval

werkendam • De politie heeft donderdagmorgen bij een inval in een woning in Werkendam wapens, munitie, drugs, verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. De 42-jarige bewoner is bij de inval aangehouden. In de woning lagen twee alarmpistolen, één luchtdrukwapen, verschillende soort munitie, knalpatronen, maar ook scherpe munitie, een stroomstootwapen en hulzen van granaten. Ook is er een kleine partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Vanwege de granaathulzen werd uit voorzorg ook de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld.
Ook zijn er in overleg met de milieupolitie verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. Daarnaast werden ook drie afgeschoten vogels meegenomen en in de auto van de man lag een dode ree, deze dieren zijn waarschijnlijk van stroperij afkomstig. Verder kwam de politie twee vermoedelijk gestolen praatpalen van de ANBW, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen. De man had ook nog drugs in zijn huis liggen. Het gaat daarbij om kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Nieuwe visie Verschooschool

sleeuwijk • De verhuizing van de Verschoorschool naar de nieuwe Brede School in Sleeuwijk betekende voor de school ook een nieuw onderwijsconcept. In de inrichting komt die visie tot uiting. Kinderen krijgen, onder begeleiding van de leerkracht, de ruimte zich op hun eigen manier te ontplooien. Het motto is daarbij 'vrijheid binnen grenzen'. Zo ontstaat er ruimte voor groepsdoorbrekend werken en weten kinderen exact wat er van ze verwacht wordt. In het nieuwe logo komt tot uiting dat elk kind uniek is en op zijn eigen wijze mag leren en groeien. Op donderdag 1 februari kunnen ouders van nieuwe leerlingen een kijkje komen nemen van 9:00 tot 17:00 uur en van 18:00 tot 20:30 uur.

ChristenUnie Altena een feit

waardhuizen • Leden van de ChristenUnie kiesverenigingen Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben zich unaniem uitgesproken voor de oprichting van de nieuwe ChristenUnie afdeling Altena. Er werd ook een afdelingsbestuur gekozen dat onder leiding van Machiel Verdoorn verder gaat met de werkzaamheden richting de verkiezingen van 21 november. Tijdens de ledenvergadering van 15 maart zal de lijsttrekker en de top van de kieslijst gepresenteerd worden.

Leo Koops uit Dussen is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Koops (65) kreeg zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als brandweervrijwilliger.

Bakker in de metaalindustrie

regio • Van werken als bakker naar een baan in de metaalindustrie. Een grote stap, maar absoluut niet onmogelijk door Sectorplan West-Brabant.

Marc van den Wijngaard (46 jaar) was bakker. Toen hij na het zoveelste halfjaarcontract opnieuw op straat stond, besloot hij het roer om te gooien. Hij pakte de kans om zich te laten omscholen tot medewerker in de metaalindustrie. Het Sectorplan West-Brabant betaalde de helft van zijn opleiding en Bromedo Metaal BV nam de andere helft voor z'n rekening. Ook Ronald Henket (54 jaar) maakte een grote omslag. Hij werkte als administratief medewerker, maar verloor zijn baan tijdens de crisis. "Ik heb meer dan 150 sollicitatiebrieven geschreven. Zonder succes. Toen besefte ik dat ik een andere weg moest inslaan. Tijdens een scholingsmarkt van het Sectorplan West-Brabant en het WerkgeversServicepunt hoorde ik over de mogelijkheden om de techniek in te gaan. Daar had ik geen ervaring mee, maar ik kon kosteloos een opleiding volgen én ik kon meteen aan de slag. Nu werk ik in de metaal en bedien ik de ponsmachine bij Bromedo."

Marc en Ronald zijn tevreden met de weg die ze hebben ingeslagen. Ook hun huidige werkgever Bromedo Metaal BV is blij. Zij deelden samen met het Sectorplan West-Brabant, waartoe ook de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem behoren, de opleidingskosten en zijn nu een paar vakkundige en enthousiaste medewerkers rijker.

Binnenkort start weer een uniek opleidingstraject metaal. Kandidaten worden in elf weken klaar gestoomd voor constructieve beroepen in de metaal. Zij leren de vaardigheden bij officiële opleiders én bij bedrijven in de praktijk en kunnen vervolgens aan de slag.


q www.sectorplanwestbrabant.nl

De Hoofdzaak

wijk en aalburg • In Ontmoetingscentrum De Hoofdzaak, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg, wordt donderdag 25 januari van 15:00 tot 17:00 uur weer een bijeenkomst gehouden voor mensen met dementie en niet- aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Het Ontmoetingscentrum is een laagdrempelige gelegenheid voor patiënten en hun naasten om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook is er elke keer een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken.

Altena Alternatief terug op radio

altena • Piet Hartman, columnist van AD Rivierenland en schrijver van Streekgenoten, is terug op Radio A-FM. Sinds 10 januari is hij elke woensdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur te horen met Altena Alternatief. Het programma, met technicus Rick Questro, zal veel aandacht schenken aan de vorming van de nieuwe gemeente Altena.

Open Dag op het Altena College

sleeuwijk • Het Altena College in Sleeuwijk, een christelijke scholengemeenschap voor atheneum-havo-vmbo(t), houdt woensdag 24 januari een open dag voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en hun ouders/ verzorgers. 's Middags is de school geopend tussen 14:30 en 17:00 uur en 's avonds tussen 19:00 en 21:00 uur. In het eerste leerjaar worden de leerlingen ingedeeld in vmbo(t)/ havo klassen, of in havo/ vwo klassen. Na het eerste jaar is een doorstroom naar 2 vmbo(t), 2 havo en 2 atheneum. Ook na het tweede jaar zijn er doorstroommogelijkheden.

q www.altenacollege.nl

eethen • Leerlingen van groep 7/ 8 van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen hebben dinsdag 'Veilig op Weg'-les gekregen. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery Netherlands is Specialist in afval- en rondstoffenmanagement.

eethen • Een aantal meiden uit Eethen en omgeving volgen, op initiatief van twee ouders, een cursus zelfverdediging en weerbaarheid. De meisjes, allemaal uit de brugklas, krijgen drie middagen les van een gediplomeerd instructeur. Er wordt onder andere gewerkt aan houding en technieken.

sleeuwijk • Arjen Smits, voorzitter van het College van Bestuur, wethouder Machiel de Gelder en De Schans-directeur Adri Hoekstra hebben drie nieuwe praktijklokalen en het nieuwe bijgebouw bij de Sleeuwijkse school geopend. De heren tekenden daarbij de slogan 'Sterk voor het VMBO!'.

werkendam • Groep 7/ 8 van De Wilgenhoek uit Hank is woensdag op bezoek geweest op het gemeentehuis in Werkendam. De kinderen kregen een rondleiding van wethouder Machiel de Gelder. Ook kreeg de groep een presentatie en speelden de leerlingen een raadsvergadering na.

11 / 44

TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD metSPOED.Hoogste bod. Jos Hommel Caravans, Eikenlaan 30, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117


Psalmpjes voor het goede doel

Henk van Noorloos met zijn 'psalmpjes'.

andel • Iets op touw zetten voor een goed doel. Bij Andelnaar Henk van Noorloos loopt het als een rode draad door zijn creatieve leven. Psalmpje.nl is zijn allernieuwste project.

"Een grafische tekening bij een bijbeltekst uit het boek Psalmen en dat bevestigd op een plankje van dun triplex", vertelt Van Noorloos. "De netto-opbrengst komt ten goede aan de bekostiging van beamers in het kerkgebouw van de gereformeerde kerk in Andel." Het idee voor het goede doel borrelde bij hem op nadat de kerkenraad had besloten af te stappen van de papieren zangbundels en alles via beamers te projecteren. "Aan mij werd vervolgens gevraagd iets te bedenken om de daarmee gepaard gaande kosten te financieren."

Moeder

En ineens was daar de inval over het psalmen zingen van zijn moeder. "Die zong vroeger dikwijls psalmen tijdens het afwassen of ramen zemen. 'Ik moet iets met psalmen kunnen doen', dacht ik vervolgens. Na wat gebrainstormd te hebben ontstond het plan van een eigentijdse wanddecoratie. Een psalmpje is dus een grafische tekening bij een bijbeltekst uit het boek Psalmen, bevestigd dus op een plankje."

Henk van Noorloos heeft al heel wat tijd in zijn project zitten. "Ik ben er al een half jaar mee bezig. Afgelopen zomer in een vliegtuig naar Kenia op 10 kilometer hoogte heb ik al de eerste psalmpjes zitten maken." Het zit ook allemaal vernuftig in elkaar. Van Noorloos maakte voor alle 150 psalmen een ontwerp. Naast de tekst bevat het een passende tekening en een gestileerd kruis bestaande uit 150 muzieknoten. "Er worden geen cijfers gebruikt. Uit het aantal rood ingekleurde noten kun je zien uit welke psalm de kenmerkende tekstwoorden afkomstig zijn."

Van Noorloos hoopt dat er veel psalmpjes worden verkocht. Om het verkoopveld niet beperkt te houden tot Andel en omgeving is er een eigen webwinkel opgestart. Om het uit te rollen over het hele land heeft hij iets bijzonders bedacht.

Kaart

"We gaan in de hal van de kerk een kaart van Nederland hangen met daarbij speciale psalmpjes. De bedoeling is dan die aan de wand komen ergens in Nederland. Op een psalmpje wordt de naamplaats omcirkeld op de kaart. Zo is te volgen in welke plaatsen al een psalmpje hangt." Twee euro kost een psalmpje. "Help dus mee, het is niet duur, in heel Holland een Psalmpje aan de muur", is het credo van Van Noorloos. Tien procent van de opbrengst is bestemd voor Kerk in Actie.

Aanstaande vrijdag 19 januari om 19:00 uur vindt in De Voorhof in Andel de introductie van psalmpje.nl plaats.


q www.psalmpje.nl

Mariska gaat dorpshuis beheren

genderen • Het dorpshuis in Genderen heeft met ingang van 2018 een nieuwe beheerder. Maar behalve een ander gezicht als aanspreekpunt voor organisatorische zaken, verandert er verder eigenlijk niets.

"Nee hoor", lacht Mariska van der Kolk die per 1 januari het stokje heeft overgenomen van Renée van Mersbergen. "Het loopt best lekker zo, dus dat is prima. Laat me eerst maar eens van lieverlee alles onder de knie krijgen. Alles blijft bij het vertrouwde voor de gebruikers van het dorpshuis." Mariska is voor de inwoners van Genderen geen onbekende. Al een paar jaar werkt ze mee in het dorpshuis. Bovendien woont ze ook in Genderen. De beheerder van het dorpshuis wordt bij het uitvoeren van haar nieuwe taak niet in het diepe gegooid. "Renée blijft betrokken bij het dorpshuis. Als vrijwilliger, maar nu helpt ze me ook op weg. Dat is erg prettig natuurlijk."

Rommelmarkt

De eerste grote activiteit die Mariska in het dorpshuis in Genderen gaat houden, is een rommelmarkt. "Er is altijd van alles te beleven in het dorpshuis. Dit keer is dat dus de rommelmarkt, andere jaren hadden we bijvoorbeeld de hobbybeurs. We kijken eigenlijk steeds een beetje waar vraag naar is."

De rommelmarkt zal worden gehouden op zaterdag 10 maart. Deelnemers kunnen al om 7:30 uur in de zaal terecht om hun producten uit te stallen. De markt is van 9:00 tot 13:00 uur geopend voor publiek. Wie een tafel wil huren, betaalt 7,50 euro per tafel (80 x 120 centimeter), met een maximum aan drie tafels. Tijdens de rommelmarkt is de bar geopend. Wie een tafel wil huren, of meer informatie wil, kan tot 24 februari contact opnemen met Mariska van der Kolk, 0416-353612 of 06-21615690.

Winter boekenverkoop

wijk en aalburg • Zorgplein Maaswaarden houdt woensdag 24 januari van 14.00 tot 17.00 uur een winter boekenverkoop in het atrium van Wijkestein. Er is een uitgebreide kraam met bijzondere boeken, het grootste gedeelte van de boeken wordt verkocht volgens het principe: vijf voor 1 euro. Daarnaast zijn er boerenworsten en erwtensoep te koop. Boeken kunnen worden ingeleverd bij de receptie van Wijkestein aan de Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400.

Trouwambtenaar zoekt echtpaar

werkendam • Na 27 jaar en 1400 huwelijken stopt Dite van Vianen-van Alten als trouwambtenaar van de gemeente Werkendam vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. "Deze periode in mijn leven als 'de trouwmevrouw' wil ik op een mooie manier afsluiten. Daarom houd ik op Valentijnsdag een 'bevestiging van trouw' of een huwelijk in onze woonboerderij, Hoeve Johannes, aan de Korn in Dussen." Dite zou het extra bijzonder vinden als zij de trouwbevestiging kan doen van een bruidspaar dat zij in de afgelopen 27 jaar getrouwd heeft. Geïnteresseerden kunnen tot 25 januari contact opnemen via familievanvianen@kpnplanet.nl.

Zelf kleding naaien bij Nel Viveen

woudrichem • De naailessen en cursussen lingerie zijn weer begonnen bij Modevakschool Nel Viveen in Woudrichem. Voor de beginners zijn er naailessen in kleine groepjes van maximaal zes personen. Nel geeft lessen aan mensen die nog nooit achter een naaimachine hebben gezeten, maar geeft bijvoorbeeld ook diverse cursussen in het maken van lingerie op eigen maten. In totaal zijn er vier verschillende cursussen, waaronder badmode en leer verwerken. Benieuwd naar alle mogelijkheden bij Modevakschool Nel Viveen, neem dan contact op via 0183-303217 of 06-27334711.

Bieb Altena voldoet aan kwaliteit

altena • Bibliotheek CultuurPuntAltena is trots op het behalen van de kwaliteitscertificering tot 2021. Volgens Stichting Certificering Openbare Bibliotheken heeft de bibliotheek een verhaal voor de toekomst en voldoet ze aan de normering. Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) bevordert de kwaliteit van Nederlandse Openbare Bibliotheken. Als onafhankelijke organisatie toetst SCOB op kwaliteit en verzorgt de certificering. De bibliotheek werd de afgelopen periode beoordeelt aan de hand van negen normelementen. Op acht elementen verdiende Bibliotheek CultuurPunt Altena een voldoende, maar op de norm relatie met gemeentelijk beleid scoorde de bibliotheek zelfs uitstekend. De negen elementen zijn leiderschap, strategie, medewerkers, processen, middelen, netwerk, dienstverlening, collectie, gemeente(n).

Nieuwe cursus EHBO van start

sleeuwijk • In Sleeuwijk gaat op 18 januari een nieuwe cursus EHBO van start. Tijdens deze cursus leren deelnemers niet alleen eerste hulp te verlenen, maar krijgen zij ook een opleiding reanimatie met het gebruik van een AED aan volwassenen en kinderen. Ook de opleiding EHBO aan kinderen zit in het lesprogramma opgenomen. Aan het einde van de opleiding ontvangen cursisten, na een examen, een diploma voor EHBO hulpverlener en voor de reanimatie. Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom.

q www.EHBO-Sleeuwijk.nl

Ssst! De tijger slaapt

regio • Bij de diverse bibliotheken in de regio is kan er de komende weken genoten worden van speciale bijeenkomsten en voorstellingen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Bibliotheek CultuurPuntAltena houdt, in samenwerking met theatermaker Sophie Ruthven-Stuart twee keer een voorstelling rondom het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt!'. Op woensdag 24 januari in de vestiging in Woudrichem en op woensdag 31 januari in de vestiging in Nieuwendijk. Beide keren tussen 14:30 en 15:00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via: www.bibliotheekaltena.nl.

In de bibliotheek in Oudheusden wordt donderdag 25 januari vanaf 10:30 uur speciale aandacht besteed aan het boek van Britta Teckentrup. De entree is gratis, wel graag even aanmelden via j.kooreman@bibliotheekheusden.nl.

Brandwonden stichting

sleeuwijk • In de maand december mocht de Brandwondenstichting, afdeling Sleeuwijk, gebruik maken van de emballagezuil bij de Albert Heijn in het dorp. Dit heeft een bedrag van 333,70 euro opgeleverd.

Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 20 januari weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in wijk 2: Boveneind. Uitbreiding-Zuid, uitgebreid met andere straten.

15 / 44

20 / 44

23 / 44

Kerkdiensten zondag 21 januari

AALBURG - Evang. Yeshua Gem. (d'Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. van Rijswijk. 19.30 uur ds. J. van Rijswijk, bijbellezing (woensdag 24 januari). Herv. Gem. 10.00 uur prop. H. Meijer, 18.30 uur ds. A.J. Mouw. Vrije Oud Geref. Gem. 09.30 uur dhr. J. v.d. Beek, 15.00 uur dhr J. v.d. Beek.

ALMKERK - Altenahove 11.00 uur ds. G. Zomer. Christelijke gemeente Focus op God, in 't Verlaat 10.00 uur samenkomst. Geref. Kerk 09.30 uur ds. B. Ridder, H.A., 18.30 uur ds. H.J.K. Gierkink-v. Geerestein, H.A.. Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur kand. H.D. Groeneveld, 16.30 uur kand. H.T. Wendt. Herv. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. G.J. Wolters, H.A..

ANDEL - Geref. Kerk 09.30 uur ds. F. de Jong, 18.30 uur Jaques Brunt. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Vis, 18.00 uur ds. A. Spaans. Vrije Evang. Gem. De Koningshof 10.00 uur Robbert Speelman.

BABYLONIENBROEK - Herv. Gem. 09.30 uur ds. W. de Graaff, 18.30 uur ds. C. Hendriksen.

DUSSEN - Geref. Kerk "De Hoeksteen" Dussen-Meeuwen 11.00 uur mw. G. Bijl-Bor. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.W.J. Guis, 18.30 uur ds. J. Noordam.

EETHEN - Herv. Gem. Eethen/Drongelen 09.30 en 18.30 uur ds. M. Vastenhout.

GENDEREN - Geref. Kerk 09.30 uur ds. E.J v.d. Brink, 15.00 uur Activoband, ds N.J. Dekker. Herv. Gem. 09.30 uur ds. F.G. Immink, 18.30 uur ds L.W. de Haan.

HEUSDEN - Evangelisch-Lutherse Kerk 17.00 uur dienst. Herv. Gem. 10.00 en 17.00 uur ds. F.W. Verbaas.

NIEUWENDIJK - Geref. Kerk 10.00 uur ds. K.D v.d. Hout, 18.30 uur ds. R.A. Wouda. Herv. Gem. 10.00 uur ds. N.M. van Ommeren, voorber. H.A., 18.30 uur dienst.

RIJSWIJK - Christengem. 10.00 uur M. de Kok. Geref. Kerk 09.30 uur ds. R. v.d. Zouwen.

SLEEUWIJK - Geref. Kerk Sleeuwijk-Woudrichem 10.00 uur mw. ds. M.F. Meeder-van Hof, jeugd-en jongerenkerk, 18.30 uur pastor C. Waas en anderen, Oecum.dienst, herv. kerk. Herv. Gem. 10.00 uur ds. T. Woltinge, 18.30 uur Oecumenische viering. Herv. Gem. Ichthus 10.00 uur ds. B. v. Werven, 16.00 uur ds. N.M v. Ommeren. Messiaanse huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur samenkomst (zaterdag 20 januari). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk (v.h. NGK Almkerk-Werkendam) 10.00 uur ds. Ben Eikelboom. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, Kees Waas p.w.. Vrije Evang. Gem. De Burcht 10.00 uur Wim Grandia.

UITWIJK-WAARDHUIZEN - Geref. Kerk Vrijgem. 09.30 uur Leesdienst, 18.30 uur drs. G. den Dulk. Prot. Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 en 18.30 uur ds. G.C. Lock.

VEEN - Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur leesdienst. 19.30 uur ds. E. Bakker (woensdag 24 januari). Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. L. Treur, 18.30 uur dienst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.A.W. Boon, 18.00 uur ds. J. Brouwer.

WERKENDAM - Chr. Geref. Kerk 10.00 en 17.00 uur ds. D. Bos. Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur Hans Agteres. Geref. Kerk 10.00 uur ds. T. Veenstra, 18.00 uur ds. G. den Hartog. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur kand. T.J. Ouwehand, 16.00 uur ds. L. Treur. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur prop. G.R.G. v.d. Neut (DK), voorber. H.A., 18.00 uur ds. W.F. v.d. Woestijne(BBK). Herv. Gem. wijk 2 10.00 uur ds. J.J. Mulder, voorber H.A.(BBK), 18.00 uur ds. A. v. Zetten(DK). Vrije Gereformeerde Gemeente in Nederland 10.00 uur ds. B.G. Ippel.

WIJK - Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. R.J. Oomen, 18.30 uur ds. W.M. Mulder. Herv. Gem. 09.30 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek, 18.30 uur ds. M.A. Kuijt.

WOUDRICHEM - Herv. Gem. 10.00 uur ds. A. Naijen, 18.00 uur Bram Rebergen, jeugddienst. R.K. Kerk 09.30 uur geen dienst, zie Sleeuwijk.

donderdag 18 januari

Bijbel Open Avond Werkendam
20:00, Werkendam, hervormd jeugdcentrum De Bron. br. Jacques Brunt gaat verder in de brief aan de gemeente van Efeze. Hoofdstuk 4 vers 17 tot 5 vers 21. Nadenken over het thema 'Wandelen als kinderen van het Licht'. Georganiseerd door Bijbel Open Comité Werkendam. Iedereen is welkom.

vrijdag 19 januari

Rikken
20:00 uur, Genderen, café Het Zwaantje. Gezellig potje rikken. Let op: deze keer niet bij GDC of NOAD'32.

Concert Oude Kerkje
20:15, Sleeuwijk, oude Kerkje. Concert door Bartholdy-Trio: Rowan van der Westen (piano), Cor Coppoolse (cello) en Irene Bossier (viool). Zij spelen werk van Felix Mendelssohn-Barholdy, maar ook van Grieg, Haydn, Schubert en Piazzolla. Entree: 15 euro incl. koffie.

zaterdag 20 januari

Boeken- en kledingverkoop
9:30-15:30, Brakel, Kooiweg 1. Uitverkoop. Meer dan 15.000 romans, thrillers, naslagwerken, religie, kinderboeken enz. Groot gevarieerd aanbod van dames-, heren- en kinderkleding. Plus erwtensoep en broodjes. Georganiseerd door activiteitencommissie Hervormd Brakel.

Boekbank Hank
10:00, Hank, Kerkstraat 15A. Twee dagen Boekbank Hank, met zaterdag om 12:00 uur een presentatie van dichter Marcel Vaandrager en zondag om 11:00 uur een presentatie van fotograaf Marcel van Balkom.

Benefietconcert
19:30, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. Het Alpe d'HuZes-team 'Liever met dan voor' houdt een benefietconcert. De band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam, bestaande uit vier muzikanten met passie voor God en muziek, verzorgt deze avond een mix van Nederlands- en Engelstalige liederen. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een collecte worden gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de actie Alpe d'Huzes.

100% Katoen
20:00, Drongelen, dorpshuis De Oude School. Rock coverband die al ruim 15 jaar optreedt in de regio en verre omstreken. Entree: 5 euro. Voorverkoop via: algemeen@dorpshuisdrongelen.nl of www.facebook.com/oudeschooldrongelen.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Kienen in De Dussenaar en de trekking van de Super Loterij met twee hoofdprijzen van 250 euro.

Nieuwjaarsconcert KNS
20:00, Woudrichem, 't Rondeel. Kunst Na Strijd geeft een nieuwjaarsconcert. Aan het einde van de avond is er een verloting.

Smartphone: beste vriend?
20:00, Almkerk, De Pomp. De smartphone lijkt tegenwoordig aan ieders handen vastgeplakt te zitten en dat komt vaak vooral door de sociale media die erop te vinden is. Corjan Matsinger, schrijver, spreker en volger van trends op het gebied van jongeren en religie, zal hier tijdens de thema-avond in De Pomp dieper op ingaan. Jongeren tussen de 12 en 21 jaar zijn welkom.

zondag 21 januari

Opera in Hollywoud
20:15, Almkerk, Hollywoud. Dimitri Platanias schittert in Rigoletto, de tragische opera van Verdi over bedrogen onschuld. In David McVicars enscenering voor The Royal Opera. Bezoekers ontvangen twee consumpties en een hapje tijdens de pauze. Ook op zondag 21 januari om 11:00 uur. Informatie en reserveren: 0183-307286 of:
www.hollywoud.nl

Korenmiddag in Hank
14:00, Hank, café Vissershang. Havenkoor Vissershang zingt Nederlandstalige liedjes over het water, de zee, de haven en liedjes uit de streek met name over de Biesbosch. Muiterij Kantje Boord uit Dussen zingt veel bekende shanty's en meezingliederen. Toegang gratis.

Zondagmiddagwandeling Heusden
14:30, Heusden, Pelsestraat 17. Stadsgids Marjolein staat deze zondagmiddag klaar voor de stadswandeling. Vertrek vanaf het bezoekerscentrum, Pelsestraat 17. Deelname: 4,50 euro per persoon.

Klène en Grote Klets
14:30, Dussen, De Koppelpaarden. De komende weken is het kletsen wat de klok slaat in Klaiendam/ Dussen. Deze zondag gaan de jeugdige kletsertjes van start. De vijf hoofdrolspelers, Sam de Jonge, Djezz van Biesen, Wessel de Been, Jelte van de Ven en Floor Weterings zeggen er enorm veel zin in te hebben. Op 26 en 27 januari staan er de Kletsmaaiersavonden in de Koppelpaarden op het programma.

Bijzondere dienst Genderen
15:00, Genderen, gereformeerde kerk. Een bijzondere dienst met medewerking van de Activo-Band uit Andel en dominee Nico Dekker. Het thema is 'Doe wat je kunt'.

Jeugddienst
18:00, Woudrichem, hervormde kerk. Jeugddienst met Bram Rebergen, algemeen directeur van Youth for Christ. Zijn spreekstijl kenmerkt zich door zijn directheid en gevoel voor humor. Met muziek van de eigen super getalenteerde gelegenheidsband.

Week van gebed Genderen
19:00 Genderen. Van 21 tot en met 27 januari vindt de Week van Gebed plaats rond het thema 'Recht door zee'. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. De gebedssamenkomsten in Genderen vinden plaats van 22 tot en met 27 januari in het Kruispunt, van 19:00 tot 19:45 uur. Op 21 januari gaat de week van start in de Regenboog met daaraan vooraf om 18:30 uur een gebedsdienst in de Hervormde Kerk.

Week van gebed Werkendam
19:30, Werkendam, Maranathakerk. Week van Gebed in de Maranathakerk. Acht dagen bidden, luisteren en zingen.

Foto: Feiko Koster

donderdag 25 januari

Dudok Kwartet speelt in Kasteel
dussen • In Kasteel Dussen zal donderdag 25 januari vanaf 20:00 uur het Dudok Kwartet optreden. Door hun successen op internationale concoursen en door hun originele en eclectische programmering wordt dit kwartet erkend als een van de meest veelbelovende, veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment in Europa. Het Dudok Kwartet bestaat uit Judith van Driel en Marleen Wester, allebei op viool, Marie-Louise de Jong, altviool, en David Faber op cello. Toegang is 15 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Vriendenpashouders of CJP krijgen 3 euro korting. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl of 06-22150247.

Winterse feestweek in tent in Veen

De laatste volle week van januari 2018 staat er een feesttent op het parkeerterrein van VV Achilles Veen. Van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 januari is iedereen welkom om een gezellig en gevarieerd programma bij te wonen. Er is van alles te doen en te beleven in de feesttent: Bingo, een darttoernooi, een feestavond, de 80's/ 90's party, trucktrekken en een Hollandse Avond.

Klène en Grote Klets in Klaiendam

De komende weken is het kletsen wat de klok slaat in Klaiendam, oftewel Dussen.Deze zondag gaan de jeugdige kletsertjes van start. De vijf hoofdrolspelers, Sam de Jonge, Djezz van Biesen, Wessel de Been, Jelte van de Ven en Floor Weterings, zeggen er enorm veel zin in te hebben. De middag start om 14:30 uur in De Koppelpaarden. Op 26 en 27 januari zijn de volwassen kletsers aan de beurt.

Wandelen door vesting Heusden

Stadsgids Marjolein staat om 14:30 uur klaar aan de Pelsestraat 17 in Heusden voor een stadswandeling. Ze vertelt over de geschiedenis van Heusden en loopt langs monumenten.

Kozakken Boys pakt volle buit in topper

Vreugde bij de supporters van Kozakken Boys. Foto: Henk de Goeij

werkendam • Kozakken Boys is de tweede helft van de competitie in de tweede divisie uitstekend begonnen. De mannen van trainer Danny Buijs pakten de volle buit met 0-2 in de kraker bij koploper Katwijk.

Met de driepunter verkleinde de Werkendamse trots de marge op de ranglijst tot zes punten. Keuzeheer Buijs kon er tevreden mee zijn. "Het was blijdschap, zeg maar. Dit was een belangrijke overwinning." Van de topper op zich was Buijs minder onder de indruk. "Ik vond het een matige wedstrijd van beide kanten. De eerste helft was Katwijk de betere ploeg zonder dat ze echt grote kansen kregen. De tweede helft deden wij het beter. We werden sterker en sterker. Op basis van die helft hebben wij ook verdiend gewonnen", recapituleerde de trainer. Bij aanvang moest trainer Danny Buijs nog even puzzelen door het vertrek van Wesley Pollemans. Daarnaast haakte Quentin Jaboka af in de warming-up. Jeffrey van Nuland vormde samen met Sven van Ingen als oplossing het hart van de defensie bij de Werkendammers. Verder kende Kozakken Boys een moeizaam begin tegen het fel startende Katwijk. Voor de rust moesten de bezoekers uit Werkendam nog een aderlating doen, nadat Mahmut Sonmez een tik op de enkel kreeg en Leon Bot een knie in zijn dijbeen kreeg. Julian Agatowski en Adbulsaned Abdullahi draafden op als de vervangers. Gescoord werd er niet en dus doken beide ploegen met 0-0 de rust in. Na de kantwissel kreeg Kozakken Boys meer grip op de wedstrijd. Eerst ging een goede mogelijkheid voor Ahmed el Azzouti nog over het Katwijkse doel. In de 65e minuut was het wel raak. In een klutssituatie plaatste Azzouti de 0-1 in het Katwijkse doel. Katwijk zette aan om langszij te komen, maar de verdediging bij de Werkendammers stond als een huis. Aan de andere kant kreeg Kozakken Boys meer ruimte. Mendes Moreira reageerde attent op een bal over de defensie en tekende de 0-2 aan. Daarmee had Kozakken Boys de drie belangrijke punten in de pocket. Koploper Katwijk kon geen vuist meer maken en zag de Werkendammers dichter bij komen op de ranglijst. "Het ging tegen Katwijk om de winst. Dat hebben we gedaan. De spelers hebben keihard geknokt voor de punten. Dit is een goed begin van de tweede seizoenshelft", stelde trainer Danny Buijs.

Met de driepunter is Kozakken Boys terug in de titelrace in de tweede divisie. Na afloop wees de trainer de spelersgroep wel op het volgende. "We moeten wel zorgen dat het gat de komende weken niet weer groter gaat worden. We zullen zelf ook de komende weken moeten blijven winnen. En hopen dat Katwijk nog punten gaat verspelen. Het is dan ook belangrijk, dat wij ons op de volgende wedstrijden blijven focussen. Die moeten gewonnen worden zolang je achter staat."


Nico van Es

Marco van Loon schuift door

ammerzoden • Marco van Loon wordt de nieuwe hoofdtrainer van Jan van Arckel. De 51-jarige Bosschenaar volgt bij de vijfdeklasser uit Ammerzoden de eind dit seizoen vertrekkende Erik Oeben op. Van Loon is sinds oktober al trainer van Jan van Arckel 2. "Een aantal maanden geleden zochten ze bij Jan van Arckel een trainer voor het tweede team. Via mijn broer Rob, die voor Erik Oeben hier jaren lang het eerste van Jan van Arckel trainde, kwamen ze bij mij terecht. En nu word ik dus doorgeschoven." Even was er sprake van dat Van Loon al tussentijds de stap naar het hoofdtrainerschap zou maken. "Erik Oeben had dat het liefst al gehad vanwege zijn veranderende werkzaamheden waardoor hij eind seizoen ook stopt. Maar een tussentijdse opstap vonden ze bij Jan van Arckel toch geen goed idee, want dat zou het tweede team in korte tijd voor de derde keer een ander voor de groep hebben staan. Daarom is besloten dat ik het pas ga doen met ingang van seizoen 2018/2019." Erik Oeben heeft noodgedwongen vorig seizoen een stevige verjonging door moeten voeren. Van Loon moet dat traject nu verder gaan uitbouwen. "In de selectie zitten zeven of acht spelers die nog A-junior zijn. Er zitten ook nog een paar B-juniors bij. De mannen zijn erg leergierig heb ik inmiddels gemerkt." Natuurlijk wil Jan van Arckel op termijn naar de vierde klasse. "Maar dat zal niet gebeuren met spelers van buitenaf. Louter met eigen spelers, is me gezegd. Spelers met een Jan van Arckel-verleden die nu elders op een hoger niveau spelen mogen natuurlijk wel terugkomen. Dat zouden we ook toejuichen. Ervaring is gezien ons jeugdige team van harte welkom."

'Danny mag wat vaker tot tien tellen'

werkendam • Kozakken Boys zag trainer Danny Buijs zaterdag uit de school klappen voor de camera van Fox Sports. Van een vertrek is desalniettemin geen enkele sprake.

Na de knappe overwinning op bezoek bij koploper Katwijk nam Buijs geen blad voor de mond in een interview met Aletha Leidelmeijer. Dat leidde tot een ingelaste vergadering, die maandagavond werd gehouden. Voorzitter Henk de Goeij lichtte die beslissing toe: "We zijn een club waar we met elkaar praten in plaats van over elkaar. Het was een zeer onhandige actie van Danny om dit voor de camera te roepen en dat vindt hij zelf ook. Dit stukje wordt eruit gepikt en dat moet Danny ook weten. Dit soort dingen moet hij zichzelf niet laten overkomen. Danny is een bloedfanatieke trainer die planmatig werkt, maar hij is tegelijkertijd ook een man van emotie. Hij mag wat vaker tot tien tellen."

De uitspraken van Buijs riepen reacties op op de verschillende social media-kanalen. Er werd onder andere gepleit voor een vertrek van de hoofdtrainer vanwege het in diskrediet brengen van de club. Volgens De Goeij is dat echter geen moment de insteek geweest: "Het is niet ter sprake geweest om iemand weg te sturen. Zo ga je er ook niet in, vind ik. Het zijn vaak buitenstaanders die als eerste zulke dingen gaan roepen, overigens zonder die mensen tekort te doen. Het is heel makkelijk om allerlei populaire uitspraken te doen, vooral op social media. Die mensen kunnen de feiten en omstandigheden niet inschatten. De club moet gewoon naar de feiten blijven kijken en het hoofd koel houden. Het bestuur bepaalt wat er wel en niet kan. Er zijn afspraken gemaakt, die ook intern worden gehouden. Daarmee is voor ons de kous af. Dit gaat niet meer gebeuren." De ingeplande oefenwedstrijd tegen Alblasserdam is in overleg afgelast.

Programma komend weekend

regio • De voetbalcompetities ontwaken langzaamaan weer uit hun winterslaap. Aanstaande zaterdag spelen van de clubs in het Land van Heusden en Altena alleen nog Kozakken Boys en Achilles Veen. De Werkendammers treden thuis om 15:00 uur aan tegen Jong Sparta. Achilles Veen speelt uit tegen 's-Gravenzande. Het weekend daarna is er weer een volledig voetbalprogramma.

Mijnhijmer blijft bij Achilles Veen

veen • Jorik Mijnhijmer is de negentie selectiespeler die de TC van Achilles Veen heeft toegezegd ook volgend seizoen bij de zaterdaghoofdklasser te zullen spelen. Linksbuiten Mijnhijmer kwam afgelopen zomer over van Dongen en is momenteel dus aan zijn eerste seizoen bij Achilles Veen bezig. De voorlopige selectie seizoen 2018-2019: Freek Langermans, Niek Wilborts, Joep van den Ouweland, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Bas van Loon, Brian Peters, Sen Aerts en dus Jorik Mijnhijmer.

Brakel wijkt uit vanwege hoogwater

brakel • De hoge waterstand in de Waal heeft niet tot grote problemen geleid, maar veroorzaakt wel de nodige hinder bij vv Brakel. Sinds vorige week woensdagochtend staan de velden onder water en is het clubhuis niet bereikbaar. Het eerste elftal en andere teams wijken uit naar buurverenigingen. Zo werd er donderdag getraind bij Zuilichem en zaterdag bij Sparta'30. Ook kon de nieuwjaarsreceptie zaterdag niet doorgaan. Naar verwachting zal het nog wel 'even' duren voordat de Brakelse velden weer bespeelbaar zijn.

Munoz langer bij Drechtstreek

papendrecht • Hoofdtrainer Miguel Munoz heeft zijn contract bij Drechtstreek met twee jaar verlengd. Munoz is momenteel aan zijn tweede volledige seizoen bij de Papendrechtse tweedeklasser bezig.

In januari 2016 volgde Miguel Munoz bij Drechtstreek de overleden Bill Tukker op. Hij kwam over van Groote Lindt.
Munoz werd afgelopen seizoen met Drechtstreek kampioen in de 3e klasse C. De debutant staat momenteel tiende in 2F.

Sliedrecht heeft nieuwe trainer

sliedrecht • Dennis van der Steen is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Sliedrecht. Van der Steen volgt op De Lockhorst Michel Langerak op. De 41-jarige Dennis van der Steen is woonachtig in Houten en is momenteel trainer van zaterdagtweedeklasser Valleivogels, waar hij op zijn beurt wordt opgevolgd door Rob van den Broek (SC Everstein).

Als speler kwam Van der Steen onder meer uit voor FC Utrecht en IJsselmeervogels, als trainer stond hij o.a. bij Geinoord en SC Everstein voor de groep.

Schorsing Zwakhals verkort

hardinxveld-giessendam • De schorsing van Hardinxveld-aanvaller Richard Zwakhals is teruggebracht van acht tot zes wedstrijden. Zwakhals kreeg rood in het tumult dat na afloop van de competitiewedstrijd Tricht-Hardinxveld ontstond. Er werd beroep aangetekend, met een lichte strafreductie tot gevolg. Hardinxveld en Zwakhals hebben besloten niet in hoger beroep te gaan.

Den Haan weg bij CFM

Philip den Haan.

werkendam • De wegen van Philip den Haan en CFM/Transito scheiden aan het einde van het seizoen.

"Dat wist ik vooraf", reageert Den Haan, die de afgelopen week met zijn club Schelluinen op trainingskamp aan de Costa del Sol verbleef. Hij begeleidde voor Trainingskampen.nl daar onder meer ook NEC. "Mijn verblijf bij CFM/Transito houdt op vanwege de wet en regelgeving. Ik beschik nu eenmaal niet over de vereiste diploma's om op dit hoge niveau een zaalvoetbalteam te trainen." Den Haan kwam door zijn zoon Niels, die in dat team speelde, in contact met CFM/Transito. "Toen het fout ging met hun toenmalige trainer ben ik er in 2016, vijf wedstrijden voor het einde, ingestapt."

Schelluinen voor het eerst in Spanje

schelluinen • Voor het eerst in de clubhistorie overwintert derdeklasser vv Schelluinen in het buitenland. De mannen van hoofdtrainer Philip den Haan zijn voor een aantal dagen neergestreken aan de Costa del Sol. "En dat bevalt uitstekend", laat voorzitter Rolf Huijssen telefonisch weten. "Met het aantrekken van Philip den Haan leggen we de lat hoger dan in voorgaande jaren. Op zich is dit trainingskamp uniek voor de club. Zelfs in de gloriejaren onder trainer Rob Colijn hebben we zo'n uitstapje niet meegemaakt." Zijn club staat, halverwege de competitie, in de middenmoot van de derde klasse en wil graag op dit niveau blijven acteren. "Om de weg omhoog te blijven zoeken, wil de club laten zien dat het goed toeven is op Scalune. De club is goed georganiseerd en het is heel aantrekkelijk om op het mooie complex te trainen en te spelen", aldus hoofdtrainer Philip den Haan, die net voor de kerstvakantie voor een jaar bijtekende bij de blauwwitten. "Ik hoop op een natuurlijke aantrekkingskracht, noodzakelijk om de club van voldoende selectiespelers te voorzien. En daar hoort 'overwinteren in Spanje' bij."

Wounded Warriors weer naar wielerfestival

wijk en aalburg • De twaalfde editie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg verbindt zich nog nadrukkelijker aan het I CAN Wounded Warriors Cycling Team, dat bestaat uit lichamelijk of psychisch verwonden militairen of politieagenten.

Vorig jaar waren de Wounded Warriors al aanwezig tijdens de toertocht van het wielerfestival, die toen voor het eerst opengesteld was voor fietsers met een beperking. 'Unieke sporters', zoals Marianne Vos ze zelf noemt. "We kregen hier toen zo'n warme ontvangst", vertelt Ton van den Oetelaar van de Wounded Warriors, die zelf kampt met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Gesprekken met Vos en Esther Vroegh, voorzitter van het wielerfestival, hebben vervolgens geleid tot een nauwere band tussen de Wounded Warriors en de laatste Aalburgse editie van het wielerfeest op zaterdag 12 mei. De warriors doen weer mee met de toertocht - waarbij mensen met een beperking dit jaar ook de 50, 75 en 110 kilometer kunnen rijden - en tijdens de derde editie van de wielerclinic In het Wiel van... op zaterdag 7 april wordt geld ingezameld voor de Wounded Warriors Life Ride, een 3200 kilometer lange fietstocht van de Noordkaap naar Doorn. Het I CAN Wounded Warriors Cycling Team gaat samen met twaalf jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel of met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek dit tiendaagse avontuur aan. Tijdens de persbijeenkomst donderdag op het Aalburgse gemeentehuis kreeg het team van journalist en presentator Frits Barend een tenue uitgereikt. Naast de toertocht en In het Wiel van... kent het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg dit jaar ook weer de wedstrijden voor handbikers, diverse jeugdcategorieën, Nieuwelingen-meisjes en het hoofdnummer de Elite-dames. Vos zelf is tevreden met hoe de organisatie en alle vrijwilligers het evenement alweer in de steigers hebben gezet. "Het is allemaal toch weer een stapje professioneler geworden", constateert ze. Net als de Aalburgse burgemeester Fons Naterop is ze ervan overtuigd dat de wielerronde ook na de herindeling blijft bestaan. "Die dertiende editie gaat er zeker komen."

ZVDO weet niet te stunten

andel • ZVDO heeft afgelopen zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper van de competitie Hellas-Glana.

De bezoekers maakten in Andel gehakt van de mannen van ZVDO'74 en wonnen met 2-22. De eerste periode werd er met een beetje een afwachtende instelling gespeeld. Dit om niet al vroeg in de wedstrijd tegen een grote achterstand aan te kijken. Dit bleek goed te werken. ZVDO'74 kon in het begin goed bijblijven. Hellas-Glana opende de score, maar ZVDO had hier snel een antwoord op door de 1-1 te maken. Hellas-Glana zette met twee snelle aanvallen de score vervolgens op 1-3. Door een manmeersituatie goed uit te spelen kon ZVDO toch weer de aansluiting vinden: 2-3. Vervolgens maakte Hellas-Glana ook een manmeersituatie af en was het verschil weer twee punten. ZVDO kreeg met nog 20 seconden op de klok een uitgelezen mogelijkheid om het gat weer te verkleinen naar één punt. ZVDO faalde echter en de tegenaanval werd door Hellas-Glana wel afgemaakt, waardoor de stand op 2-5 werd gezet.

De tweede periode werd gekenmerkt door veel persoonlijke fouten die door de scheidsrechter gezien werden. Maar liefst zeven keer werd een speler aan de zijde van ZVDO voor 20 seconden uitgesloten. Hier werd vakkundig gebruik van gemaakt door Hellas-Glana. ZVDO kwam niet in het ritme en keek halverwege de wedstrijd tegen een achterstand aan van 2-10.

De derde periode gaf hetzelfde beeld als de tweede periode. De tegenstander van ZVDO ging slimmer met bepaalde situaties om en ZVDO kreeg wederom veel uitsluitingen. Hierdoor kon Hellas-Glana uitlopen naar een 2-16. ZVDO bleef het wel proberen, maar kreeg het niet voor elkaar om zelf tot score te komen.

De vierde periode liep Hellas-Glana alleen nog maar verder uit en kon de uitslag op een voor ZVDO'74 teleurstellende stand van 2-22 zetten.

Dames Voltena starten vol vuur

nieuwendijk • De dames van Voltena zijn de tweede helft van de competitie gestart met een thuiszege op Ledub uit Budel. De eerste twee sets werden met ruime cijfers binnengehaald door de Nieuwendijkse dames. Ledub moest genoegen nemen met 14 en 17 punten. De inzet en motivatie spatte ervan af bij de meiden van Voltena. De derde set kreeg Ledub nog wel twee setpoints, maar uiteindelijk won Voltena deze set met 26-24. De vierde set ging wel mee naar Budel.

ACKC in zwaar weer

almkerk • De verwachtingen voor het duel tegen ONDO uit 's'-Gravenzande waren in Almkerk hooggespannen, maar uiteindelijk wist ACKC zaterdag niet te winnen. In Almkerk werd het 17-20 voor de bezoekers. Hiermee breken zware tijden aan voor de Almkerkse korfballers. ACKC staat nu op de laatste plaats met 3 punten en daarboven staat één ploeg met vijf en vervolgens twee ploegen met zes punten. ACKC hoeft nog niet direct te wanhopen, maar zal zeker tegen deze directe concurrenent een positief resultaat moeten neerzetten om degradatie te ontlopen. Komende zaterdag 20 januari gaat ACKC op bezoek in Alblasserdam en speelt daar tegen Kinderdijk, dat de tweede plaats op de ranglijst inneemt. De wedstrijd in sporthal De Blokweer begint om 18:10 uur.

WIK-turnster zesde in Breda

wijk en aalburg • Fenna van Dortmont van sportvereniging WIK uit Wijk en Aalburg is zaterdag bij haar eerste voorwedstrijd van dit seizoen als zesde geëindigd. Van Dortmont komt uit in de 4e divisie junior E. Deze eerste wedstrijd in Breda was extra spannend. Vorig seizoen is de turnster namelijk tijdens een wedstrijd zo hard van de balk gevallen dat zij moest worden afgevoerd met een ambulance. Inmiddels is zij goed hersteld en zaterdag ging zij vol goede moed naar Breda. Als eerste turnster beet Van Dortmont de spits af op balk. Zij liet een mooie nette oefening op de 10 centimeter smalle balk zien en behaalde op dit toestel zelfs het derde punt. Zij turnde een nieuw element; een radslag salto van de balk af. Ook op vloer blonk zij uit en behaalde 11,4 punten. Zij turnde op dit onderdeel een nieuwe oefening op muziek. Van Dortmont werd knap zesde in een deelnemersveld van achttien turnsters.

Kringkampioenen bij Biesboschruiters

werkendam • Diverse amazones van De Biesboschruiters uit Werkendam zijn eerder deze maand kampioen geworden bij de kringkampioenschappen in Oosteind. Cindy Verhoeven reed met haar pony Dusty haar tweede wedstrijd in de L1 D/E en ze werden hierbij gelijk kampioen. Kim Noordijk werd met de knappe ponyhengst Don Davino Horse Point kampioen in de Z2 D/E. Noordijk startte ook nog bij de paarden met haar paard Vonkenstein. Ze werd met hem reservekampioen in de Z2. Mara de Vries werd in deze klasse kampioen met Habibi DVB. Laura Groeneveld werd kampioen in de M2 met Hastrade K. Chelsey van 't Zelfde tenslotte werd reservekampioen in de M1 met Cyrano.

Singelcross op 4 februari

zaltbommel • Wethouder Han Looijen geeft zondag 4 februari het startsein voor de zevende editie van de Singelcross en de vierde Kids'Cross. De organisatie van het evenement is voor de zesde keer in handen van de Zaltbommel DutchRunners. De Singelcross is een schitterende, uitdagende crossloop over een parcours van 3,2 kilometer, dat wordt uitgezet over de Singelwal en langs de kanonnen van Zaltbommel. Het onverharde parcours met een maximum aan hoogtemeters kan een, twee of drie keer gelopen worden. De start is zoals altijd in de zogenaamde Kindertuin. Er zal een heuse tijdregistratie aanwezig zijn. De Singelcross is voor jong en oud toegankelijk.

Open avond bij badmintonclub

zaltbommel • Badmintonclub De Waluwe houdt dinsdag 23 januari een inloopavond, van 20:00 tot 22:00 uur in sporthal Buys Ballot naast het Cambium College aan de Courtine in Zaltbommel. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Zaalsportschoenen zijn noodzakelijk, een eigen badmintonracket niet, maar het is wel gemakkelijk. De minimumleeftijd is achttien jaar. Wie niet op dinsdagavond kan, is ook welkom op een vrijdagavond tussen 20:30 en 22:30 uur.

'Dit is heel uitzonderlijk'

Land van Heusden en Altena domineert Powerhouse Sport Awards

Bijna alle winnaars waren vrijdagavond aanwezig in d'Alburcht. Foto: Lya Cattel

wijk en aalburg • Met Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg als Sportman van het Jaar, Marianne Vos uit Babyloniënbroek voor de zestiende keer als Sportvrouw van het Jaar, Stan Schipperen uit Dussen als Sportman Junioren, Marjo Goelema-Koek uit Werkendam als Sportmaster van het Jaar, de Werkendamse Emi van Driel en Raisa Schoon als Sportploeg Junioren en Dames 1 van Voltena als Sportploeg Senioren leek het vrijdag in d'Alburcht eventjes alsof de uitreiking van de Powerhouse Sport Awards een gelegenheid was waar enkel sporters uit de toekomstige gemeente Altena aanspraak maakten op een prijs. Maar niets is minder waar. Zowel sporters uit de gemeente Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem als Zaltbommel dongen mee om de sportprijzen, die een erkenning zijn voor hun afgelopen sportjaar. Volgens voorzitster en organisatrice Jetty Duister is het grote aantal winnaars uit het Land van Heusden en Altena een toevalligheid: "Dit is heel uitzonderlijk. Zo is het nu, maar volgende keer is het vast weer anders. Het zegt eigenlijk helemaal niks. Het is een regionale verkiezing, we hangen het echt niet op aan alleen het Land van Heusden en Altena."

In dat opzicht was het vooral jammer dat Laura van Engelen niet aanwezig kon zijn tijdens de uitreiking. Toch zal ook de zwemster uit Vlijmen nog wel degelijk in het zonnetje worden gezet, weet Duister: "Laura was er helaas niet bij, maar daar hebben we iets op gevonden. Wij gaan haar zaterdagmiddag huldigen, in AquaAltena", waarmee ook dat een regionaal tintje krijgt. Wat vrijdag eveneens opviel, was het feit dat bijna de helft van de prijzen werd gewonnen door degene die deze vorig jaar ook al in de wacht sleepte. Karateka Sonnema, beachvolleybalduo Van Driel/Schoon en hardloper Schipperen prolongeerden allen hun titel. Laatstgenoemde wordt met zijn zestien jaar nog gerekend tot de categorie onder-18, maar hij zou gezien zijn ambities ook zomaar bij de senioren ingedeeld kunnen worden. Hij bindt namelijk niet zelden de strijd aan met concurrenten die twee of drie jaar ouder zijn. Ook voor het sportjaar 2018 heeft hij al concrete doelen gesteld. "Ik hoop me dit jaar te plaatsen voor het EK B-junioren in Hongarije. En als alles goed gaat en ik mezelf heel houd, dan wil ik me plaatsen voor het EK Cross onder-20, in Hilvarenbeek. Als dat lukt kan ik tevreden zijn over mijn sportjaar. Dat is al iets heel moois wat je dan hebt bereikt. Hoever ik daar ga komen, zien we dan wel weer."

Met het einde van de 24e editie, dient zich als vanzelfsprekend de vraag aan wat er voor de jubileumeditie van volgend jaar in het vat zit. Daarover wil Duister vooralsnog niet al teveel uitweiden: "Ik hoop op een mooie en gedenkwaardige 25e editie. Daarvoor zullen er wel wat extra dingetjes georganiseerd worden. Voordat we de 24e in gingen hebben we al gezegd dat we de 25 gaan vol maken, maar ik heb nog geen idee hoe we dat precies gaan invullen. We hebben in ieder geval heel veel vrijwilligers nodig; pro-actieve mensen die enthousiast mee willen denken en doen", besluit Duister hoopvol.

Martin van Hemert

Eerste Dakar-rally genot voor Straver

regio • Na de afgelopen etappes van de Dakar-rally zijn de regionale deelnemers overwegend positief gestemd. Zo is de in Rijswijk woonachtige Edwin Straver nog altijd volop in de race. Als 'rookie' verbaast de zoon van vijfvoudig Nederlands wegrace-kampioen Anton Straver vriend en vijand, door iedere dag zonder al teveel moeite te finishen. Tijdens etappe zes, de oversteek van het Peruviaanse Arequipa naar het op 3,6 kilometer hoogte gelegen La Paz in Bolivia, werd een deel van de proef geneutraliseerd vanwege de hevige regenval en hagel. Straver bleek in La Paz aangekomen goed genoeg bestand tegen hoogteziekte, maar zijn motor had wel flink te lijden gehad onder de voorgaande loodzware etappes in onder meer de duinen en het verraderlijke fesh-fesh in Peru, waardoor de eerste rustdag een relatief begrip werd. Na veel sleutelen startte een dag later de twee dagen durende marathonetappe van La Paz naar Tupiza. In die twee dagen kregen de deelnemers geen assistentie en dat betekende voor Straver dat hij zijn kist niet tot zijn beschikking had. Ondanks deze handicap doorstond hij de uitdagende en zeer lange rit. Etappe negen werd zondagavond vanwege de zware weersomstandigheden afgelast. Dit tot teleurstelling alsook begrip van Straver: "Ik vind het jammer, omdat ik natuurlijk liever rijd en het voor het ritme ook niet zo fijn is. Maar aan de andere kant begrijp ik het wel. We hebben er al een hele zware etappe over enorm slechte paden op zitten."

Overigens verenigde Straver op de verplichte vrije dag het nuttige met het aangename, door al op zondagavond te vertrekken, in het gezelschap van collega-coureurs Hans-Jos Liefhebber en Jurgen van den Goorbergh. Met zijn drieën hebben zij een hotel bezocht en een Argentijnse steak gegeten om vervolgens de resterende driehonderd kilometer naar Salta af te leggen. De kistrijder klimt nagenoeg iedere dag in het klassement en heeft de tijd van zijn leven: "Het is echt schitterend hier. Ik geniet van alle omstandigheden. Dit is Dakar, dit is waarvoor ik hierheen ben gekomen."

Naast Straver is ook Michel Huisman uit Almkerk nog in de race, als monteur in het team van Artur Ardavichus. De Kazak die in dienst rijdt van Team De Rooy bevindt zich momenteel op de achtste plaats in het algemene truck-klassement. Tenslotte Nico Biesheuvel uit Nieuwendijk. Hij bestuurde de servicetruck van het team van Ebert Dollevoet en navigator Arjan Arendse. Zij staakten de strijd echter na een aantal zeer moeizame eerste etappes.

Biesboschzwemmers vervolgen competitie goed

werkendam • De Biesboschzwemmers hebben de competitie tijdens de tweede wedstrijd in Papendrecht een goed vervolg gegeven.

De allerjongste zwemmers moesten 25 vrije slag en 50 schoolslag zwemmen. Op de vrije slag sprint wisten bijna alle zwemmers hun tijden aan te scherpen. Tess Vonk, Hannah Vink, Mirthe Verheij en Emma van der Spoel haalde één of meerdere seconden van hun tijden af. Later op de schoolslag was Hannah de enige die haar tijd verbeterde. Niels Muijt en Lars de Kooter maakten er op de 100 wisselslag een spannende wedstrijd van. Uiteindelijk was Niels een halve seconde sneller. Rens Lisman wist zijn 'wissel' ook correct te zwemmen en was bijna zes seconden sneller dan zijn laatste tijd. Bij de meisjes waren Yara Besselink, Kathy Maas en Tessa van der Spoel sneller dan ooit. Op hun tweede afstand, de 50 vrije slag, waren Niels en Lars sneller dan ooit en bij de meisjes gingen Yara en Tessa onder hun tijden. De jongens en meisjes onder 13 jaar moesten 100 school- en rugslag zwemmen. Op de schoolslag waren Jan-Bart en Jurrian Verheij Verheij sneller dan ooit. Bij de meisjes was alleen Margonda Versluis sneller dan haar beste tijd. Op de rugslag maakten Jan-Bart, Romée van Rossem, Margonda en Celine Besselink korte metten met hun tijden. Bij de zwemmers onder 15 jaar kwam alleen Laura Verhoeven aan de start en zij verbeterde zich op de 100 vlinderslag. De op één na oudste categorie zwom de 100 schoolslag en 200 wisselslag. Voor Leendert Paans was er een verbetering op de schoolslag en zelfs na 50 meter was hij sneller dan ooit. Bij de meiden verbeterde Redine van Breugel zich op de schoolslag en Femke Golverdingen deed dit op de wisselslag. Sacha Maas wist zich op beide nummers te verbeteren.

De dames en heren zwommen twee lange nummers, namelijk de 200 rug- en vrije slag. Op de rugslag zwom Thomas Zielhorst naar een mooie eindtijd en dit gold zeker ook voor Jade Groeneveld en Annette Wijnja. Daarnaast wist Sanne van de Pol op de vrije slag een goede eindtijd te zwemmen. Bij de heren waren Mark Visser en Erik Drewes niet alleen persoonlijk van belang, maar samen met Thomas en Leendert zwommen ze een goede 4x100 vrije slag estafette.

Christian de Graaff wint in Aalst

woudrichem/aalst • Christiaan de Graaff uit Woudrichem heeft zaterdag de achtste editie van de Neswaarden Cross, die jaarlijks wordt georganiseerd door wielertoerclub Maas-Waal, gewonnen.

Het Land van Heusden en Altena was is Aalst sowieso goed vertegenwoordigd, want ook op de derde en vierde plaats eindigde een mountainbiker uit die streek. Daan van Vuuren uit Woudrichem werd derde, gevolgd door Gijs Nieuwkoop uit Veen.

Snelste Bommelerwaarder was Dirk Keijnemans uit Nieuwaal op 5. Hij was de beste deelnemer van boven de vijftig.