HK Vianen

22 mei 2018

HK Vianen 22 mei 2018


VHLHB exposeert met 'in VERVOERing'

lexmond • Met de aanstaande opening van het verenigingsgebouw van de Vereniging Historisch Lexmond en Hei-en Boeicop wordt tevens de expositie 'in VERVOERing' geopend. Deze tentoonstelling met ruim honderd foto's is te bezichtigen op de zaterdagen 2, 9 en 16 juni van 09:00 tot 16:00 uur en gaat over het vervoer in Lexmond en Hei-en Boeicop in de vorige eeuw. Het nieuwe onderkomen van de vereniging is gevestigd aan de Kortenhoevenseweg 28 in Lexmond. Dit gebouw betreft de voormalige aula bij de begraafplaats die de vereniging in bruikleen heeft gekregen van de gemeente Zederik.

Collecte voor Anjerfonds

vianen • Harmonieorkest Excelsior uit Vianen en zangvereniging Hallelujah gaan van maandag 28 tot en met zaterdag 2 juni in Vianen langs de deuren namens het Prins Bernhard Cultuurfonds (oftewel: Anjerfonds). Dit fonds ondersteunt culturele organisatie's en verenigingen in heel Nederland. Denk aan: muziekverenigingen, zangkoren, musea en theaters. De verenigingen die namens het fonds collecteren, worden beloond met de helft van de eigen opbrengst. Met het extraatje hopen Excelsior en Hallelujah meerdere concerten te kunnen organiseren en muziekinstrumenten te kunnen aanschaffen.

Vijfde Molentocht voor motors

lexmond • IJsclub DEV organiseert zaterdag 2 juni voor de vijfde keer de Molentocht voor motorrijders. Het gaat om een route door de Alblasserwaard van 100 kilometer. Deelnemers verzamelen zich vanaf 13:30 uur bij het ijsclubgebouw in Lexmond, vertrek is om 14:30 uur. Bij terugkomst rond 17:30 uur is er een barbecue. Kosten inclusief koffie, taart, drankje onderweg en de bbq zijn 10 euro voor leden van DEV. Niet-leden betalen 12,50 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Meer informatie is verkrijgen via info@ijsclubdev.nl.

SWV organiseert zomermarkt

vianen • Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert zaterdag 26 mei van 09:30 tot 15:00 uur weer de jaarlijkse zomermarkt. Er zijn tal van tweedehands spulletjes te vinden. Daarnaast is er ook aan lekkere snacks en wat te drinken gedacht. Het rad van avontuur draait de hele dag. Tussen 10:30 en 12:30 uur is er een veiling. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de activiteiten die SWV ontplooit om het leven voor ouderen gezelliger en minder eenzaam te maken.

Extra geld voor stedelijk museum

Het Stedelijk Museum Vianen krijgt van de gemeente een bedrag van bijna 43.725 euro om de temperatuur en de luchtvochtigheid beter te reguleren. De bijdrage komt uit de nalatenschap van de heer De Villiers Rooseboom. De gemeenteraad heeft dat vorige dinsdag besloten. Daarnaast wordt uit dezelfde nalatenschap een bedrag van 36.275 euro beschikbaar gesteld voor restauratie van antieke meubels uit de kunstcollectie van Vianen. Bij elkaar 80.000 euro.

Honderdjarige SGP trakteert op gebak

SGP-fractievoorzitter Dick den Hertog trakteerde dinsdagavond de raadsleden op gebak omdat zijn partij dit jaar honderd jaar bestaat. Ook ontvingen alle collega-raadsleden een speciaal ter gelegenheid van dit jubileum uitgebrachte glossy. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg. In Vianen zit de SGP zit zestig jaar in gemeenteraad. Dick den Hertog sinds 1982. Hij is in die 60 jaar nog maar de tweede fractievoorzitter voor de partij.

Veteranenconcert in Leerdam

De gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam organiseren op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni de eerste gezamenlijke gemeentelijke Veteranendagen. Hoogtepunt van de tweedaagse is het Anjerconcert door fanfare Bereden Wapens in partycentrum Het Dak. De gemeenten organiseren de veteranendagen om hun dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die de veteranen hebben verricht. Alle 300 veteranen in de drie gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen.

Zederikdag voor paard en wagen

lexmond • De eerste Zederikdag wordt gehouden op zaterdag 2 juni met prachtige en boeiende aanspanningen voor een rit van 30 kilometer door de omgeving. Start vanaf het terrein van de Killesteynruiters aan de Nieuwe Rijksweg 8 in Lexmond. Aanmelden kan om 09:00 uur, inspannen om 10:00 uur en vertrek om 10:30 uur. De kosten, inclusief lunch, versnaperingen en foto van de aanspanning zijn 10 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. Opgeven via arnold@deklok.com of 06-55107705.

Servia promoveert naar 2e divisie

Een historische mijlpaal voor de volleyballers van Servia: het eerste herenteam promoveert naar de tweede divisie. Servia heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd maar een kampioenschap bleek al snel onhaalbaar. Cito uit Zeist was oppermachtig en werd nagenoeg ongeslagen kampioen. Tijdens de promotie-degradatiewedstrijden was het nog wel even spannend en de vereniging moest lang wachten op het verlossende woord van de NeVobo. Maar het is gelukt.

Fancy Fair bij de Wiekslag Foto: Nico van Ganzewinkel

• Bij jenaplanschool De Wiekslag werd vrijdag een grote fancy fair georganiseerd.

dinsdag 22 mei • jaargang 27 no 21

editie Vianen

Geld voor klimaatbeheersing museum

Uit de nalatenschap van De Villiers Rooseboom

vianen • De nodige bijdrage komt uit de nalatenschap van de heer De Villiers Rooseboom.

Daarnaast wordt uit dezelfde nalatenschap een bedrag van 36.275 euro beschikbaar gesteld voor restauratie van antieke meubels uit de kunstcollectie van Vianen. Bij elkaar 80.000 euro. De gemeenteraad heeft hier vorige week dinsdag een knoop over doorgehakt.

Extra kwetsbaar

"Bijzondere objecten zijn extra kwetsbaar", vertelde museumvoorzitter Klaas de Zwaan dinsdagavond aan de raadsleden. "De klimaatomstandigheden in het museum zijn momenteel niet optimaal. We hebben geïnvesteerd in de juiste belichting en meetapparatuur. Maar er zijn nog te weinig mogelijkheden om de temperatuur en luchtvochtigheid te reguleren."

Tijdens de komende tentoonstelling over waterstaatkundig ingenieur Jan Blanken zal de gehuurde apparatuur worden getest. Volgens De Zwaan hebben het Centraal Museum, het Rijksmuseum en Paleis Het Loo enkele spectaculaire bruikleen-toezeggingen gedaan op voorwaarde dat de klimaatomstandigheden in het museum verbeteren. Het museumbestuur heeft zich laten adviseren door professionals van de museumvereniging.

Succesvol jaar

Het Stedelijk Museum zit overigens in de lift, aldus De Zwaan. De tentoonstelling 'Rembrandt in Zwart-Wit' trok eind vorig jaar veel bezoekers. De nu lopende tentoonstelling die is gewijd aan Herman Brood is zelfs nog populairder. De tentoonstelling over waterstaatkundig ingenieur Jan Blanken start op woensdag 18 juli. Toppunt van de tentoonstelling zijn de schaalmodellen van de eerste werkende Nederlandse stoommachines, die stonden opgesteld bij het dok in Hellevoetsluis en bij Arkel. Waarschijnlijk kunnen ook enkele fraaie modellen te zien zijn van de door Blanken 'uitgevonden' waaiersluis. Die als belangrijkste eigenschap had dat deze tegen de waterdruk in kon worden geopend en gesloten. Er is een origineel schaalmodel van Blanken zelf bewaard gebleven. Die wordt momenteel ten toon gesteld in Rijksmuseum Boerhave in Leiden. Dit model wordt echter niet uitgeleend aan de tentoonstelling in Vianen. Enkele andere modellen zullen tijdens de tentoonstelling wel te bewonderen zijn. Na deze Jan Blanken-tentoonstelling wordt vanaf september de nieuwe historische opstelling ingericht, met geld uit de zogenaamde investeringsagenda. Ook komen er dan semipermanente tentoonstellingen uit de collectie Roosenboom. Vanaf september zal bijvoorbeeld bijzonder 18e eeuws Delfts zwart aardewerk te zien zijn. Ook is er dan werk te zien van de hofschilder Otto Eerelmans.

De Zwaan vertelde verder dat het stedelijk museum een samenwerking aangaat met het Glasmuseum in Leerdam. Het museum heeft zich altijd zeer gesteund gevoeld door de gemeente Vianen. "En door wethouder Verweij in het bijzonder", aldus de museumvoorzitter.

Transport weer succes

vianen • Stichting Contacten Roemenië-Vianen heeft onlangs haar voorjaarstransport naar Roemenië succesvol afgerond. Ongeveer dertig projecten zijn weer blij gemaakt met goederen vanuit Vianen.

De stichting schrijft in een persbericht: "De hulp is nog steeds nodig in de dorpen en op het platte land. We komen hier nog huizen tegen zonder riolering, toilet of badkamer in het huis en de vraag naar houdbare voedingsmiddelen neemt weer toe en de vraag naar incontinentiemateriaal blijft onverminderd hoog. Gebruikers hiervan krijgen per maand één pak vergoed van de overheid en moeten de rest zelf betalen. De delegatie van het bestuur bestaande uit voorzitter Sjaak van der Leij en magazijnbeheerder Dik Baars hebben in Roemenië weer een aantal projecten bezocht en geholpen bij het uitladen van de goederen."


Inzameling

De eerstvolgende inzameling is zaterdag 26 mei. Tussen 10:00 tot 12:00 uur kunnen mensen weer terecht bij de inzamellocatie van de stichting aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Als voorbereiding op het najaarstransport zijn houdbare voedingsmiddelen als blikken groente, pakken rijst en dergelijke welkom.

De financiële positie van de stichting blijft een jaarlijkse uitdaging, schrijft de organisatie, omdat deze voor het overgrote deel van onze begroting bestaat uit donaties. Bij het inzamelingspunt staat een bus voor donaties om de transporten te kunnen bekostigen. Bijdragen mogen ook overgemaakt worden op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v.: Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.

Overigens is de stichting ook nog steeds op zoek naar een secretaris. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met het bestuur via j.s.vdleij@casema.nl (Sjaak van der Leij). Meer informatie over de stichting is op de website te vinden.


q www.stichtingroemenie-vianen.nl

Maaionderhoud in de regio

regio • Vanaf 1 juni maait Waterschap Rivierenland de belangrijkste sloten en weteringen in het gebied. Met het jaarlijkse maaionderhoud wordt voorkomen dat ze dichtgroeien en er wateroverlast ontstaat. Het maaiwerk gebeurt omdat de grote sloten en weteringen (de A-watergangen) belangrijk zijn voor een goede waterhuishouding. Grondeigenaren en pachters aan dit water moeten de werkzaamheden toelaten en het maaisel op hun grond ontvangen. Het waterschap maait de A-watergangen later in het jaar nog één of twee keer. Bij de kleinere sloten (B-watergangen) is het onderhoud de verantwoordelijkheid van de aangrenzende grondeigenaren. Bij de schouw in het najaar controleert het waterschap dit onderhoud.

q www.waterschaprivierenland.nl

Aanhouding na alerte melding

vianen • De politie heeft vorige week maandag twee mannen - een 35-jarige uit Tiel en een 40-jarige uit Kaatsheuvel - aangehouden, nadat getuigen zagen hoe het tweetal foto's maakte van een pinautomaat op de Aime Bonnastraat. Rond 13:50 uur zagen getuigen een aantal mannen op de Aime Bonnastraat foto's maken van een pinautomaat, zij belden 112. Agenten spraken de mannen aan die zich niet konden identificeren. Agenten keken in de auto waar de twee mee waren en vonden daar een wapen wat na onderzoek een alarmpistool bleek te zijn. Ook lagen er valse kentekenplaten in de auto en een gestolen tankpas. De twee, 35 jaar uit Tiel en 40 jaar uit Kaatsheuvel, werden aangehouden. De auto werd meegenomen voor verder onderzoek. Een nader onderzoek is ingesteld.

Netwerken in Lexmond

lexmond • Open Coffee Vijfheerenlanden organiseert vrijdag 25 mei een netwerkochtend bij Het Franse Hof in Lexmond. Bij mooi weer kunnen de ondernemers in de tuin netwerken. De Open Coffee is van 09:00 tot 11:00 uur. Deelname is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Het Franse Hof is te vinden aan de Nieuwe Rijksweg 9.

Dorpscomité presenteert zich

vianen • Tijdens de tweede editie van de ZomerWeideZaterdag op zaterdag 26 mei stelt wethouder André Landwehr het kersverse dorpscomité Ons Hoef en Haag officieel voor aan de aanwezigen. Het dorpscomité is er voor alle huidige en toekomstige bewoners van Hoef en Haag en zal er zijn om de belangen te behartigen van de bewoners, contact te onderhouden met overheden, media en andere instanties en natuurlijk voor het organiseren van leuke evenementen in en rondom het dorp. De ontvangst is om 11:00 uur op het Kasteelterrein van Hoef en Haag. Naast André Landwehr houdt ook Chretien van Essen, namens Hoef en Haag cv, een kort praatje. En natuurlijk komt de voorzitter van het nieuwe comité, Marco Meetz, aan het woord. De ZomerWeideZaterdag is bedoeld voor omwonenden, geïnteresseerden en toekomstige bewoners van Hoef en Haag. Er zijn allerlei activiteiten van 11:00 tot 17:00 uur.

q www.hoefenhaag.nl.

Pinksterfeest in Everdingen Foto: Nico van Ganzewinkel

Aan het einde van de pinksterviering in de buitenlucht in Everdingen werden maandag tien duiven losgelaten.

5 / 20

TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD metSPOED.Hoogste bod. Jos Hommel Caravans, Eikenlaan 30, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117

Vakanties met een christelijk karakter op campings in midden en zuid Frankrijk. Kampeerplaats, huurtent of vakantiehuisje. Ons animatieteam maakt uw vakantie compleet! www.evavakanties.nl

HONDEN TRIMSALON BELLA! LANGENDIJK 7, VIANEN VOOR ALLE RASSEN GROOT EN KLEIN! VAN MA T/M ZAT OP AFSPRAAK GEOPEND BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN KENNISMAKINGS AFSPRAAK: 06-28065467 WWW.TRIMSALONBELLAVIANEN.NL

Gebak en glossy namens 100-jarige SGP

'Meebewegende stabiliteit' typeert SGP, volgens Dick den Hertog

Het eerste exemplaar van de SGP-glossy werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg. Foto: Dick Aanen

vianen • Ook ontvingen alle collega-raadsleden een speciaal ter gelegenheid van dit jubileum uitgebrachte glossy.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Wim Groeneweg. De SGP is de oudste politieke partij in Nederland. Den Hertog: "Als we naar andere partijen kijken, dan zouden sommigen nog als kinderen rond huppelen, anderen zijn nog in de midlifecrisis. En er zijn er een paar die net de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zo is landelijk de VVD 70 jaar en de PvdA 72 jaar." Wat volgens Den Hertog vooral opvalt bij SGP-politici is hun houdbaarheid. De omloopsnelheid is erg laag. "In de Tweede Kamer is bijvoorbeeld Kees van der Staaij pas het twaalfde kamerlid sinds 1922. Maar ook hier in Vianen zijn de SGP-raadsleden op de vingers van één hand te tellen. 'Good old' Jaap van Duivendijk was, volgens mij, in 1958 de eerste en persoonlijk sta ik te boek als tweede. In Vianen dus ook al 60 jaar SGP, we vieren dus ook hier een heus kroonjaar."

Stabiel

De SGP behoort tot de stabielste partijen van de afgelopen decennia. In de periode van 1925 tot 2017 fluctueerde het aantal van de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen tussen de 1,5 en 2,5 procent. "Toch kampte ook de SGP lange tijd met een gestage daling", zo staat te lezen in de glossy. Het historische dieptepunt was 2003, met 1,56 procent van de stemmen. Vorig jaar echter behaalde de partij 2,10 procent van de stemmen.

De SGP kan volgens Den Hertog gekenmerkt wordt met twee woorden: 'Meebewegende stabiliteit'. "De stabiliteit van de SGP wordt teruggevonden in de beginselen, vanuit de Bijbel als het goede Woord van onze goede God. En de beweeglijk zit in de samenleving, waarin ook de SGP volop participeert én in de mensen die onze partij vertegenwoordigen. Ik probeer ook plaatselijk wat mee te bewegen."

Irritatie over speelterrein

hoef en haag • Hartenkreet Hagestein is geïrriteerd dat de bewonersgroep niet betrokken is geweest bij de plannen voor een speelterrein op het Kasteelterrein. "Worden wij hier bewust buitenspel gezegd?", vroeg een geïrriteerde inspreekster Barbara Cozijnsen zich vorige week af tijdens de gemeenteraad van Vianen. Volgens Cozijnsen moeten voorzieningen op het Kasteelterrein juist zorgen voor verbinding tussen de beide dorpen. Het lijkt erop dat het speelterrein nu exclusief bedoeld is voor de kinderen van Hoef en Haag. "Spelen onze kinderen daar dan niet?" De gemeente heeft volgens Cozijnsen geen enkele sturing meegegeven aan de projectontwikkelaar. "Het lijkt erop dat ze overal groen licht voor krijgen. U heeft blijkbaar niet in de gaten dat u daarmee het wij- en zij-gevoel versterkt." Tirtsa Kamstra vroeg zich af welke rol de gemeente had gespeeld bij het bepalen van de locatie. "Als in de toekomst blijkt dat op deze locatie in de toekomst een school gevestigd kan worden, kunt u dan garanderen dat de speelplek zal wijken voor de school? Kunt u garanderen dat aanleg speelplek geen enkel obstakel zal vormen voor de school. Welke afspraken zijn er dan gemaakt over verplaatsing van de speelplek?" Wethouder Frank Meurs gaf de garantie dat de speelplek inderdaad geen enkel obstakel vormt voor de bouw van het schoolgebouw.

Zonnepark op oude afvalberg geopend

geldermalsen • Het zonnepark op de voormalige afvalberg van Avri in Geldermalsen is vrijdagmiddag officieel geopend.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk verzorgde de openingshandeling onder toeziend oog van zo'n vijftig aanwezige bestuurders en relaties. Met de bouw van het zonnepark krijgt de oude afvalberg aan de A15 een duurzame bestemming. Het zonnepark is met een oppervlakte van 12 hectare het grootste van Gelderland. Ook landelijk behoort het tot een van de grootste zonneparken. De ruim 34.000 zonnepanelen leveren samen voldoende vermogen om ongeveer 3.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het zonnepark levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie in Rivierenland en het terugdringen van de uitstoot van CO². Op een later moment worden er excursies georganiseerd voor omwonenden en andere geïnteresseerden.

Bereden Wapens komen naar Leerdam

'Tour of Duty in concert' vertelt verhaal van veteranen

vijfheerenlanden • Hoogtepunt van de tweedaagse is het Anjerconcert door fanfare Bereden Wapens in partycentrum Het Dak.

De gemeenten organiseren de veteranendagen om hun dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die de veteranen hebben verricht. Alle 300 veteranen in de drie gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen. Inmiddels hebben ruim 75 veteranen gehoor gegeven aan de uitnodiging. Ook niet-veteranen zijn welkom.

Tour of Duty

Op vrijdagavond 15 juni presenteert de Fanfare 'Bereden Wapens' in partycentrum Het Dak verhalen van vijf veteranen in 'Tour of Duty in Concert'. De Fanfare 'Bereden Wapens' van de Koninklijke Landmacht is een toonaangevend militair orkest binnen en buiten de Krijgsmacht met maar liefst 18 professionele blazers. Met muziek vertellen zij het verhaal van militairen. De bezoekers zien videobeelden waarin de veteranen vertellen over hun werk in oorlogsgebieden welke muziek belangrijk voor hen is geweest. 'Tour of Duty in Concert' is bij uitstek interessant voor degenen die meer willen weten over de belevingswereld van 'onze jongens en meiden' op vredesmissies in het buitenland. Ook zanger Dennis Kroon, zelf veteraan, en zangeres Ingrid van Nieuwenhuizen treden op. Het concert duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Belangstellenden kunnen tijdens de openingstijden van de gemeentehuizen in Zederik, Vianen en Leerdam bij de balies een toegangskaartje kopen. Een kaartje kost 7,50 euro en is inclusief een consumptie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Erkenning en waardering

De drie VHL-gemeenten benadrukten dinsdag tijdens het persgesprek nog eens dat Nederlandse veteranen erkenning en waardering verdienen. "Deze jonge of inmiddels iets oudere mannen en vrouwen hebben hun belangen, hun gezin en hun gevoel van veiligheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld", zeggen ze in een gezamenlijk persbericht. "Ver weg of dichtbij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië of tijdens internationale missies zoals in Bosnië, Libanon, Afghanistan en Mali."

In de drie gemeenten in de Vijfheerenlanden zijn nu al diverse veteranenclubs actief. In Zederik wordt jaarlijks op de eerste zaterdag in november de Zederikse veteranenmiddag gehouden, steeds in een ander dorp. Dit jaar is Hei- en Boeicop aan de beurt. "Traditioneel hebben we dan ook de Blauwe Hap, een rijstmaaltijd met nasi en saté", zegt veteraan Ad Wiebolt. Hij is blij met de Veteranendag op 15 en 16 juni. "Het is een prima initiatief. Het zou ook mooi zijn als de veteranen een rol zouden spelen op 1 januari 2019 bij de vorming van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden."

In Leerdam en Vianen wordt maandelijks een veteranencafé gehouden. "We worden de laatste jaren ook veel meer betrokken bij evenementen", zegt Nieuw-Guinea-veteraan Henny van Zoelen. "Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens de dodenherdenking op 4 mei."

PI Nieuwegein organiseert wervingsdag

nieuwegein • De penitentiaire inrichting (PI) Nieuwegein zoekt nieuwe medewerkers. Daarom organiseert de PI op zaterdag 2 juni een open dag.

Deze openstelling is speciaal voor mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken. Er zijn vacatures beschikbaar voor penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers.

De PI Nieuwegein is onderdeel van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De totale capaciteit van de inrichting bedraagt 422 plaatsen, onder te verdelen in 85 plaatsen Huis van Bewaring, 259 gevangenisplaatsen, 30 plaatsen op de afdeling Extra Zorg Voorzieningen (EZV) en 48 plaatsen op de afdeling voor Inrichting Stelselmatige Daders (ISD). In de PI Nieuwegein zitten alleen volwassen mannen in detentie. "Ik zie de PI Nieuwegein als een plaats voor re-integratie en herstel, dé plek waar de gedetineerde de kans krijgt actief aan een goede terugkeer in de maatschappij te werken", aldus Theo Venrooij, vestigingsdirecteur van de PI Nieuwegein.

Tijdens de open dag krijgen mensen de kans om de PI Nieuwegein van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan over de beschikbare functies en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 31 mei aanmelden via werkeninpinieuwegein@dji.minjus.nl Meer informatie over de wervingsdag en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen.


q www.dji.nl

Nieuwe naam SchuldHulpMaatje

Negen nieuwe 'maatjes' kregen hun certificaat. Foto: aangeleverd

vianen • SchuldHulpMaatje Vianen en SchuldHulpMaatje Zederik gaan samen verder. De nieuwe naam - Maatje Vijfheerenlanden - werd vorige week maandag bekend gemaakt op een feestelijke avond in De Prenter. Deze avond kregen bovendien negen nieuwe SchuldHulpMaatjes hun certificaat uitgereikt.

Belangrijkste reden voor de samenwerking is natuurlijk de aanstaande gemeentelijke fusie tussen Zederik, Vianen en Leerdam. Onder de naam Maatje Vijfheerenlanden ontstaat uiteindelijk een organisatie waarbij zo'n dertig 'maatjes' en drie coördinatoren actief zijn in het gebied van de huidige gemeenten Vianen en Zederik en alle daarbij horende woonkernen. De vrijwilligers helpen mensen bij een financiële tegenslag of bij het helpen organiseren van de thuisadministratie. De geschoolde maatjes doen dit op vrijwillige basis in de overtuiging dat het helpen van mensen in de gemeenschap waar zij zelf deel van uitmaken, uiteindelijk goed is voor de gemeenschap in zijn geheel. Immers, zo gelooft Maatje Vijfheerenlanden: financiële tegenslag kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door verlies van werk, een scheiding of gezondheidsproblemen kunnen mensen snel in inkomen achteruitgaan. De hulp van Maatje Vijfheerenlanden is gratis, maar niet vrijblijvend want van de mensen die de maatjes bijstaan wordt wel een actieve bijdrage gevraagd.

Tijdens de feestelijke avond in De Prenter is zowel een nieuwe website als een Faceboopagina gelanceerd.

q www.maatjevijfheerenlanden.nl

Bestrijding lastige rups

regio • De eikenprocessierups kruipt weer over de eiken, ook langs de wegen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Als wegbeheerder in deze regio bestrijdt Waterschap Rivierenland de rups, omdat mensen er goed ziek van kunnen worden. Onder meer langs de Graaf Huibertlaan, Lange Meent en Bolgerijsekade in Everdingen. De rups heeft onzichtbaar kleine brandharen. Bij aanraking kunnen die leiden tot hevige jeuk op de huid, ontstoken ogen, irritatie aan de luchtwegen, duizeligheid en koorts. Vanaf mei komen de rupsen uit hun eitjes. Vanuit hun nesten gaan de rupsen 's nachts in een groep (processie) op zoek naar eten. Waterschap Rivierenland bestrijdt de eikenprocessierups eerst door te spuiten met een biologisch bacteriepreparaat (preventief). Vanaf half juni wordt de rups, waar nodig, weggezogen (curatief). Komende week start het waterschap met het bespuiten van eiken in het gebied. Dit gebeurt veelal 's nachts om overlast voor het verkeer te beperken.

Taxatiemiddag bij PCB Uitvaartzorg

vianen • Boedelmakelaar Eric Branger is zaterdag 26 mei te gast bij de PCB Uitvaartzorg. Hij taxeert desgewenst erfstukken of andere voorwerpen waarvan mensen graag de achtergrond willen weten. De taxatieochtend is van 10:00 tot 12:30 uur. De activiteit is helemaal gratis en aanmelden is niet nodig. De uitvaartwinkel van PCB Uitvaartzorg is te vinden aan de Voorstraat 84.

q www.pcbuitvaartzorg.nl/agenda

Kerkdiensten zondag 27 mei

EVERDINGEN - H.H. Petrus en Paulus Parochie 19.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 26 mei). Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. v. Wolfswinkel, 18.30 uur ds. A.A.W. Boon.

HAGESTEIN - Herv. Gem. 09.30 uur ds. H.P. Brendeke, 18.30 uur ds. Van Voorden.

LEXMOND - Herv. Gem. 09.30 uur dr. J. van Eck, 18.30 uur ds. P. Vroegindeweij. Prot. Gem. Lux Mundi 09.30 uur mw. N. Rijneveld-Schep, 18.30 uur ds. J.O.C. Bouma.

VIANEN - Baptistengemeente De Rank Rivierenland - De Hoeksteen 10.00 uur dienst. Chr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. M. v.d. Sluys. Herst. Herv. Gem. Eben Haëzer 09.30 en 15.30 uur ds. G. Meuleman. Ned. Herv. Comité 19.30 uur ds. A.J. Britstra (donderdag 24 mei). Prot. Gem. - Grote Kerk 10.00 uur ds. J.H. Langelaar. R.K Parochie Maria ten Hemelopneming 10.00 uur Eucharistieviering.

ZIJDERVELD - Herv. Gem. 09.30 uur ds. D. Verkuil, 18.30 uur ds. H.J. Donken.

Medische diensten

TANDARTSEN - Asperen, Beesd - Buren - Culemborg - Everdingen - Geldermalsen - Heukelum - Leerdam - Lexmond - Tricht - Vianen 26 en 27 mei: Tandartspraktijk F.H. Vreugdenhil, ds. R. Lomanlaan 9, 4191 GR Geldermalsen, tel.nr. 0345-572393.

HUISARTSEN - Huisartsenzorg in avond, nacht, weekend en feestdagen aangesloten bij de huisartsenpost in het Antonius Ziekenhuis. Alle patiënten uit Vianen en Lexmond kunnen voor dringende huisartsenhulp buiten de praktijkuren bellen naar de huisartsenpost Nieuwegein: 088-1309660 (op werkdagen van 17.00 tot 08.00 en in het weekend van vr.middag 17.00 tot ma.morgen 08.00 uur). Receptenlijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week doorbellen, herhaalrecepten via receptenlijn: tel. 0347-355995.

Zijderveld - Informatie welke arts dienst heeft gaat via het antwoordapparaat.

APOTHEKEN - Apotheek Vianen, Hof van Batenstein 2, Vianen, tel. 0347-372311. Ma. t/m vr. 08.00-17.30 uur. Za. 10.00-12.00 uur.
Apotheek Monnikenhof, Rietkamp 62, Vianen, tel. 0347-372521. Ma. t/m vr. 08.00-12.30 uur en 13.30-17.30 uur. Voor alle geneesmiddelen die uw huisarts, tandarts of EHBO-arts buiten deze uren heeft voorgeschreven en die u met spoed nodig heeft, kunt u terecht bij de gezamenlijke dienstapotheek SANEO (tel. 088-3207350) in het Anthonius Ziekenhuis, Koekoekslaan 1, Nieuwegein. Tot 21.30 uur kunt u terecht bij de apotheek in de hal van het ziekenhuis, daarna bij het loket naast de huisartsenpost.

woensdag 23 mei

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Hans van Dodewaard is te gast bij spiritueel centrum Iris. Van Dodewaard leest aura's. Entree is 6 euro.

vrijdag 25 mei

Israëlavond in Grote Kerk
19:00, Vianen, Grote Kerk. In de Viaanse Grote Kerk vindt een koor- en samenzangavond plaats die in het teken staat van Israël. Het Shalomkoor uit Alblasserdam verleent haar medewerking, het koor staat onder leiding van Lennert Knops en Arie Kortleven. Dominee K. Hoefnagel verzorgt de opening. Roelof Bisschop van de SGP verzorgt een lezing over 'Israël 70 jaar, verleden en toekomst'. En David Zadok praat over de toekomst van Israël. De inloop vanaf 19:00 uur, aanvang is 19:30 uur. Er is een collecte voor het Steunfonds Israël.

zaterdag 26 mei

Everstein Beweegweek
09:00-21:00, Everdingen, Lekdijk 49. In samenwerking met Team Sportservice Vianen, LTV Gouwenes, Vitaal Dorp Everdingen en diverse sportaanbieders en sponsoren organiseert sc Everstein van zaterdag 26 mei tot en met vrijdag 1 juni een beweegweek. Gedurende deze week zijn er allerlei gratis clinics en activiteiten. Meer informatie is te vinden op onderstaande website.
www.everstein.nl/beweegweek

Wandeling
09:00, verschillende opstapplaatsen. Wandelsportvereniging Wandellust neemt deel aan de Jubileumwandeltocht in Gemert. Tegen betaling van 12,50 euro kunnen ook niet-leden meereizen met de bus. Opstapplaatsen zijn in Everdingen (09:00 uur), Hagestein (09:15 uur) en bushalte Het Slyk in Vianen (09:25 uur). Inlichtingen: Toos Boumeester: 06-11196910.

Zomermarkt
09:30-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert van 09:30 tot 15:00 uur weer de jaarlijkse zomermarkt. Er zijn tal van tweedehands spulletjes te vinden. Daarnaast is er ook aan lekkere snacks en wat te drinken gedacht. Het rad van avontuur draait de hele dag. Dankzij vrijgevigheid van de Viaanse ondernemers zijn er met de loten die hiervoor verkocht worden, veel leuke prijzen te winnen. Tussen 10:30 en 12:30 uur is er een veiling. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de activiteiten die SWV ontplooit om het leven voor ouderen gezelliger en minder eenzaam te maken. Overigens: spullen doneren voor de markt kan nog tot vrijdag 25 mei (geen meubels en kleding).

Taxatieochtend
10:00, Vianen, Voorstraat 84. Boedelmakelaar Eric Branger is te gast bij de PCB Uitvaartzorg. Hij taxeert desgewenst erfstukken of andere voorwerpen waarvan mensen graag de achtergrond willen weten. De taxatieochtend is van 10:00 tot 12:30 uur. De activiteit is helemaal gratis en aanmelden is niet nodig. De uitvaartwinkel van PCB Uitvaartzorg is te vinden aan de Voorstraat 84. www.pcbuitvaartzorg.nl/agenda

ZomerWeideZaterdag
11:00-17:00, Hoef en Haag. Onder de noemer 'ZomerWeideZaterdag' vindt er in Hoef en Haag een food- en lifestylemarkt plaats. Er zijn eetkraampjes en streekproducten te koop, maar bezoekers kunnen ook woon- en tuininspiratie opdoen. Voor de kinderen is er een avonturenspeeltuin. De ZomerWeideZaterdag is van 11:00 tot 17:00 uur. En natuurlijk is er ook muziek, zo is harmonieorkest Excelsior van de partij. Belangstellenden kunnen bij het orkest onder meer muziekinstrumenten uitproberen en informatie inwinnen over de vereniging. De leerlingen van Excelsior laten zich horen om 15:00 uur, zij verzorgen twee optredens met muziek van Kids Play Disney. Bovendien bakt het harmonieorkest ook warme wafels voor de mensen die lekkere trek hebben. Meer informatie is te vinden op de website.
www.hoefenhaag.nl

Dansavond
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. In Everdingen wordt weer een dansavond georganiseerd. Het is de eerste dansavond van het nieuwe jaar, dj Rietje bedient de knoppen en draait de laatste tophits, maar ook hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en zeroes. De entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie en een hapje. Aanvang is 20:00 uur.

zondag 27 mei

Excursie
09:00, verschillende opstapplaatsen in de regio. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een vogelexcursie langs de Lek bij Everdingen. Deelnemers gaan onder meer vanaf de dijk op zoek naar vogels, zoals bijvoorbeeld de tureluur, grutto, kneu, grasmus en visdief. De excursie staat onder leiding van Eduard Polfliet, hij is te bereiken via 06-52095622 of eduardpolfliet@casema.nl. Deelnemers verzamelen zich om 09:00 uur op de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen. Of om 08:40 uur bij NS-station Leerdam.
www.natuurcentrum.nl

donderdag 31 mei

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

Foto: aangeleverd

zaterdag 2 juni

Vreeswijkse jaarmarkt
vreeswijk • In het vissersdorp Vreeswijk vindt weer de jaarmarkt plaats. Tussen 10:00 en 17:00 uur zijn bezoekers welkom om te snuffelen in het aanbod: van zomerartikelen en woondecoratie tot allerlei hartige en zoete lekkernijen. Speciaal dit jaar is er een grote flyeractie met geluksbonnen. Bij besteding van 5 euro krijgen mensen zo'n geluksbon, waarmee ze weer kans maken op allerlei prijzen beschikbaar gesteld door de marktkooplieden. En 's middags is het natuurlijk tijd voor de Pieremachocheltocht, het waterspektakel met de versierde bootjes. Hierbij strijden deelnemers om de prijs voor het mooiste, meeste creatieve en best drijvende Pieremachocel (zelfgemaakte boot). Dit begint om 14:30 uur.

Ex-moslim te gast bij baptistengemeente

Baptistengemeente De Rank Rivierenland organiseert een bijzondere dienst op de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Hiervoor is Ashkan Ussefi uitgenodigd. Hij komt oorspronkelijk uit Iran en was moslim, maar is inmiddels bekeerd tot christen. De dienst begint om 10:00 uur in gebouw De Hoeksteen in Vianen. Voor kinderen is er een apart programma. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

Franse chansons in museum

Het trio De Tamino's treedt op in het Stedelijk Museum Vianen. Dit trio bestaat uit René Vermaes, Giovanni Barten en Marc van Hoof. Ze treden al tientallen jaren met veel succes op met Franse chansons. Zo stonden ze al een keer in het voorprogramma van Julien Clerc. Er zijn nog een paar kaarten, reserveren kan via info@stedelijkmuseumvianen.nl. De avond begint om 19:30 uur.

Inzameling voor Roemenië

Foto: nl123rf.com

Stichting Contacten Roemenië-Vianen houdt weer een inzameling voor Roemenië. Spulletjes inleveren kan tussen 10:00 en 12:00 uur aan de Lange Dreef 22 in Hagestein.

Mijlpaal Servia: promotie naar 2e divisie

Voor het eerst in de geschiedenis promoveert Servia naar de 2e divisie Foto: Peter Verbeek

vianen • Na bijna twee weken in spanning gezeten te hebben kwam voor de volleyballers van Servia afgelopen weekeinde het verlossende bericht: het eerste herenteam promoveert definitief naar de 2e divisie.

Servia heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd maar een kampioenschap bleek al snel onhaalbaar. Cito uit Zeist was oppermachtig en werd nagenoeg ongeslagen kampioen.

Gedurende het seizoen bleek een tweede plek echter wel haalbaar en met name in de eindfase van de competitie zette het team alles op alles om die tweede plek te pakken. Ook in die nacompetitie werd echter een tweede plek behaald waarmee de promotie niet direct een feit was. Er was echter goede hoop dat ook de nummer twee van die nacompetitie mocht promoveren maar daar was het nodige rekenwerk voor nodig. Blijkbaar zoveel dat het bijna twee weken duurde voor de definitieve beslissing kwam.

Mijlpaal

De promotie is voor Servia een mijlpaal, nog nooit kwam de vereniging op een zo hoog niveau uit en hoewel het de vereniging voor een aantal uitdagingen stelt wordt er vooral uitgekeken naar het volgende seizoen.

Trainer Mark Meuleman is content met de promotie maar is zich ervan bewust dat versterking nodig is. "We willen komend seizoen goed voor de dag komen en dan is versterking een must. Bij de jeugd van Servia komt die helaas nog niet vandaan, we kijken dus vooral in de regio naar talenten. Er hebben al een aantal jongens meegetraind en daar zit zeker potentie bij, maar goede spelers zijn nog steeds welkom."

Prestatiegerichte koers

Volgens voorzitter Huib Zevenhuizen is de promotie een gevolg van het geleidelijk inslaan van een meer prestatiegerichte koers. "Hoewel de promotie nog enigszins onverwacht kwam is dit wel waar de vereniging naar streeft, niet alleen maar een gezellige familieclub maar ook een prestatiegerichte club. Het is een ontwikkeling die een aantal jaar geleden is ingezet en nu zijn vruchten begint af te werpen."

Naast de sportieve uitdagingen zijn er ook financiële en organisatorische uitdagingen. "Op dit niveau zijn meer en betere trainingsfaciliteiten nodig en alsof dat niet genoeg is zijn de inschrijvingskosten ook nog eens aanmerkelijk hoger", aldus Zevenhuizen.

De vereniging gaat de komende tijd dan ook op zoek naar uitbreiding van de sponsoring. "We komen nu natuurlijk wel op een niveau dat interessant is voor potentiele sponsors, de aandacht voor de vereniging zal groeien en daarmee ook de uitstraling. Iedere thuiswedstrijd is nu al een feest met een huis-dj en goed gevulde tribunes, voor komend jaar verwachten we dat dit nog verder zal groeien. Voor bedrijven een uitgelezen mogelijkheid daar onderdeel van te worden en zich daarin positief te onderscheiden."

Van der Lugt zegeviert in Heukelum

heukelum • Leendert van der Lugt en Annemarie Kersbergen hebben zaterdag de veertiende editie gewonnen van de Krakelingenloop in Heukelum. Daarmee maakten ze zichzelf ook voorlopig favoriet voor het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. De Krakelingenloop was de vierde wedstrijd in deze serie van negen lopen.

Voor Van der Lugt was het zijn eerste overwinning in het Grote Rivieren Loopcircuit en het was er meteen een in stijl. Hij demarreerde direct onder de startboog en kwam 10 kilometer later solo aan in een indrukwekkend persoonlijk record. Anderhalve week eerder liep hij voor de eerste keer een 33'er, nu was hij na 33.00 binnen.

Achter hem liep ook oud-circuitwinnaar Henkjan den Braven het grootste deel van de wedstrijd alleen. Hij versnelde na drie kilometer in de ommelanden van het pittoreske Heukelum en liet zijn mede-achtervolgers achter zich. Den Braven werd zo tweede in 34.01, voor Cornelis Chatziioannou (34.36), Arjan Kaashoek (34.41) en Jeroen van Damme (34.46).

Daarmee nam Van der Lugt de koppositie in het overall klassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit over van Chatziioannou, die niet helemaal fit was.

Annemarie Kersbergen liep net als Leendert van der Lugt een persoonlijk record in Heukelum. 'Ik loop niet zo heel vaak 10 kilometers', zei ze na haar finish in 39.28, haar eerste uitslag onder de 40 minuten. 'Maar het was goed weer vandaag en ik had een haas bij me.' Het was haar tweede overwinning in het Grote Rivieren Loopcircuit na de Biesbosch halve marathon in haar woonplaats Dordrecht. 'Ik ga de andere wedstrijden ook lopen', kondigde ze aan. Lachend: 'In Papendrecht probeer ik het nog sneller, hopelijk onder de 39 minuten.'

Periodetitel voor het grijpen voor Brederodes

Foto: Rick den Besten

gorinchem • Tweedeklasser Brederodes won zaterdag na vier bizarre slotminuten de uitwedstrijd tegen SVW met 2-3. Tot aan de 75e minuut stonden de Vianezen nog met 2-0 achter. "We speelden een dramatisch slechte wedstrijd", oordeelde trainer Charly Olf. "Ons spel was apathisch en onsamenhangend. Ronduit dramatisch." De Gorcumse degradant kwam in de 23e minuut op voorsprong. Het team speelde gedreven en wist door hard werken in de 54e minuut de marge zelfs te verdubbelen: 2-0. Brederodes kon daar helemaal niks tegenover stellen. Robin Stroo scoorde een kwartier voor tijd de eerste goal voor Brederodes. Hij kopte de bal laag in, nadat een schot van René de Blok half was geblokt. SVW was helemaal van slag. In de 90e minuut scoorde René de Blok de gelijkmaker. En in de eerste minuut van de blessuretijd schoot Ivo Toxopeus de winnende treffer binnen. Het betekende meteen de degradatie van SVW. "Het was een godswonder", aldus Olf. Als Brederodes volgende week wint van Wilhelmina'26, is de derde periode binnen.

Everstein verspeelt kans op periodetitel

everdingen • Everstein (3e klasse D) had er zich zo op verheugd om volgende week uitgerekend tegen HSSC'61 de derde periodetitel binnen te slepen. Na een indrukwekkende tweede helft van het seizoen had de ploeg van trainer/coach Rob van den Broek er eigenlijk alle vertrouwen. Toch ging het in de thuiswedstrijd tegen DESTO alsnog mis. Everstein verloor met 1-4. "En dat was dik verdiend", zegt Van den Broek. Alleen in de eerste tien minuten kon Everstein nog een tikkeltje tegenstand bieden. Er waren kansjes voor Jently Lemmer en Simon van Zante, maar die bleven onbenut. Na een kwartier scoorde DESTO de openingstreffer en daarna was het eigenlijk al bekeken voor Everstein. De thuisploeg liep achter de feiten aan. In de eerste helft kwamen de Utrechters zelfs nog op een 0-3 voorsprong. Direct na rust werd het 0-4. Een kwartier voor rust redde Martin Zijakov de eer voor de teleurgestelde thuisploeg. Volgende week rest dus nog de derby tegen HSSC'61. Alleen in theorie maakt Everstein nog kans op de periodetitel.

Stoop keepertrainer bij Everstein

everdingen • De Technische commissie van Everstein heeft Patrick Stoop voor het komende seizoen (2018-2019) weten te contracteren als keeperstrainer van de selectie, JO19 en JO17. De 52 jarige, in 's-Hertogenbosch woonachtige, trainer is in het verleden als keeper (veld) actief geweest bij v.v. T.G.G. Den Bosch, OJC Rosmalen en RKVV Wilhelmina, en in de zaal bij BZC Den Bosch en FCK De Hommel. Tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière is Stoop, door het behalen van diverse KNVB diploma's, zich gaan richten op het vak van keeperstrainer/trainer. Al 15 jaar is hij actief als keeperstrainer/trainer bij diverse clubs, o.a. bij RKVV Wilhelmina, RKC Waalwijk, OJC Rosmalen, MVV`58 en de gezamenlijke Jeugdopleiding van FC Den Bosch/RKC. "Wij denken met Patrick een ambitieuze keeperstrainer in huis te halen die de keepers van SC Everstein naar een hoger niveau kan brengen", zegt het bestuur van Everstein op haar website.

Voetbalclinic Marlou Peeters

rumpt • Op woensdag 23 mei verzorgt voormalig eredivisie voetballer Marlou Peeters een kosteloos toegankelijke voetbalclinic voor meiden tussen de 9 en 15 jaar bij regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt.

De clinic vindt plaats tussen 18.30 en 20.00 uur op Park Boutenstein aan de provinciale weg en is geschikt zowel voor meiden die al voetballen als voor beginners. Marlou Peeters is jeugdtrainster bij Vitesse en hoofdtrainer van de vrouwenselectie bij Sporting '70. Voorheen speelde ze zelf bij Willem II en bij PSV en het Nederlands elftal, waarna ze KNVB coach voor de jonge meiden werd.

Streetrace in Nieuwpoort

nieuwpoort • De Nieuwpoortse Vestingronde maakt plaats voor een nieuw fenomeen: een streetrace op woensdag 6 juni. De organisatie lift mee op de populariteit van de wintercompetitie van RC Jan van Arckel.
Er is startgelegenheid voor de lokale basisscholieren (17:00 uur), wielerjeugd 6-8 jaar (17:25 uur), jeugd 9-10 jaar (17:50 uur), jeugd 11-12 jaar (18:20 uur), jeugd 13-14 jaar (18:55 uur), recreanten/dames (19:35 uur) en licentiehouders (20:30 uur).

Lekvogels wint laatste pot

utrecht • Voor Lekvogels en dus ook voor scheidend trainer Raymond Sponselee zit de competitie er op. "Door het terugtrekken van Kismet spelen wij slechts twintig wedstrijden. En dan is het altijd leuk om de laatste wedstrijd te winnen, zeker tegen een fysiek taaie karakterploeg als VVJ", aldus Sponselee. Hij zag zijn ploeg op achterstand komen, maar topscorer Swen van Dorp had het weer eens op zijn heupen en scoorde twee keer. "Vooral de laatste en de beslissende 2-3 was een fantastisch mooie goal. Roland Staat maakte het andere doelpunt."

20 / 20